loading…

Deputatul USR de Cluj, Adrian Dohotaru, a mâncat sărățele dintr-o pungă aruncată într-un coș de gunoi de la Parlament, susținând că, prin mici exemple personale, se poate reduce risipa.

Într-o postare pe site-ul USR Cluj, Adrian Dohotaru a scris că a decis să nu mai cumpere PET-uri și nici nu mai folosește vesela de plastic din Parlament, ci își aduce veselă de acasă, notează Mediafax.

“Când am ieșit din plen, am fost intrigat de cantitatea mare de PET-uri aruncate la coș. Așa că am luat decizia de a nu mai cumpăra PET-uri și să vin cu propriul flacon la lucru (dintr-acela clasic de alergare). Apă îmbuteliată nu îmi iau oricum de mult și mi se pare oricum un viol la adresa logicii a cumpăra apă în acest fel. Apoi, am decis să nu mai folosesc vesela de plastic cu care ești servit în parlament, de care sunt pline coșurile în jurul bufetelor, și să mi-o aduc pe cea de acasă. În coșul de gunoi, era și o pungă cu sărățele pe jumătate plină. Am luat-o din coș și am mâncat sărățelele. (…) Cred că prin mici exemple personale putem reduce risipa, chiar dacă soluțiile la risipă trebuie să fie mai sistemice, nicidecum strict individuale. Dar Parlamentul poate deveni un loc bun, ca simbol, pentru a transmite mesaje într-un mod simplu, decent, uneori în afara logicii conflictuale Putere vs. Opoziție”, se arată în postarea lui Dohotaru.

Acesta a precizat că și-a amintit că la groapa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât se aruncă în proporție de 50% deșeuri menajere care ar putea fi folosite prin compostare ca îngrășământ pentru ferme, pentru grădini comunitare și familiale care există deja sau care pot fi create pe viitor, cum ar fi livada Palocsay, unde USAMV are o porțiune semnificativă.

“Activiștii sunt nevoiți să recurgă la acte mult mai ex-centrice pentru a fi luați în seamă și în acest sens îmi vine exemplul unui ecologist care și-a confecționat un costum transparent în care introduce ambalajele pe care le consumă până când s-a umflat și a devenit de nerecunoscut”, a mai scris deputatul USR.

Adrian Dohotaru este la primul mandat parlamentar, fiind ales pe lista USR Cluj la alegerile din decembrie 2016 pentru Camera Deputaților unde a ocupat locul doi.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/un-deputat-usr-a-mancat-saratele-dintr-o-punga-aruncata-intr-un-cos-de-gunoi-la-parlament-36505.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/un-deputat-usr-a-mancat-saratele-dintr-o-punga-aruncata-intr-un-cos-de-gunoi-la-parlament-36505-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv