loading…

Guverne ale țărilor europene au întârziat implementarea unor teste privind emisiile auto poluante și nu au depus suficiente eforturi pentru depistarea companiilor auto care au manipulat testele, relevă un raport al PE, printre statele criticate numărându-se România, afirmă surse citate de Reuters.

“Avem acum o înțelegere clară a eșecurilor în supravegherea industriei auto care au făcut posibil scandalul ‘dieselgate’: fraudele ar fi putut fi evitate”, a declarat Gerben-Jan Gerbrandy, un eurodeputat olandez care a contribuit la elaborarea raportului.

Prin “dieselgate”, europarlamentarul se referă la scandalul în care este implicat grupul auto Volkswagen, acuzat că a instalat un soft pentru manipularea emisiilor poluante ale motoarelor în timpul testelor.

Raportul, adoptat de o Comisie a PE, cere înăsprirea sistemului de supraveghere, pentru distrugerea relației între autoritățile de reglementare și producătorii auto. Printre propuneri se numără un nou sistem de teste la nivelul european care să permită aplicarea de amenzi.

Raportul, care nu are caracter juridic obligatoriu, menționează Franța, Ungaria, Italia, Slovacia, Spania și România ca fiind țările care blochează adoptarea unor teste de emisii mai realiste.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/tari-ue-inclusiv-romania-criticate-de-pe-in-cazul-emisiilor-auto-poluante-36518.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/tari-ue-inclusiv-romania-criticate-de-pe-in-cazul-emisiilor-auto-poluante-36518-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv