loading…

Plenul Senatului a votat luni acordarea unui spor de risc și solicitare neuropsihică de 50% din salariul de bază pentru funcționarii publici, după ce Curtea Constituțională (CCR) a respins parțial prevederea legislativă, menționând că sporul poate fi acordat, dar că el nu poate face parte din salariul de bază așa cum prevăzuse inițial Parlamentul.

Acordarea sporului de risc și solicitare neuropsihică de 50% din salariul de bază lunar a fost adoptată cu 88 de voturi „pentru”, 11 „împotrivă” și o abținere. Prevederea a fost inclusă în legea 188/1999 privind statutul funcționarilor publici, conform romaniatv.net.

„Pentru compensarea activității specifice, funcționarii publici din cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici beneficiază și de un spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică de 50%, aplicat la salariul de bază lunar”, se arată în modificarea adoptată luni de plenul Senatului la legea 188/1999.

În noiembrie 2016, după o sesizare a guvernului Cioloș, CCR a decis că că sporul pentru risc și suprasolicitare neuropsihică poate fi acordat funcționarilor publici, dar fără a fi inclus în salariul de bază.

La nivel european, stresul la locul de muncă este a doua cea mai întâlnită problemă de sănătate legată de activitatea profesională, după afecțiunile dorsale, afectând  28% dintre angajații.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/spor-de-risc-si-solicitare-neuropsihica-de-50-din-salariu-pentru-functionarii-publici-36494.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/spor-de-risc-si-solicitare-neuropsihica-de-50-din-salariu-pentru-functionarii-publici-36494-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv