Cursa de sâmbătă după amiază, cu plecare la ora 14.35 din Maroc, a companiei Turkish Airlines Casablanca-Istanbul se anunţa una liniştită. La bord sunt pasageri din toate zonele lumii, de la japonezi până englezi. La mai bine de o oră de la decolare, unul dintre vecinii mei cere un pahar de whisky. Este refuzat elegant pe motiv că băutura a fost consumată de nişte cetăţeni britanici de la clasa bussines. La câteva minute după ce tot avionul află ca unii pasageri sunt puşi serios pe distracţie, stewardesele devin brusc agitate şi mulţi oameni se îndreaptă curioşi spre zona din faţă a avionului, un Airbus A330.

I-a pus cuţitul la gât pentru o ţigară

Aeronava se afla deasupra Tunisiei când unul dintre cetăţenii bine turmentaţi i-a pus cuţitul la gât unui turc. Omul îi atrăsese atenţia că este foarte gălăgios şi că deranjează. Ofiţerii de securitate de la bordul avionului reuşesc să îl imobilizeze pe scandalagiu şi turcul agresat este dus în altă zonă a aeronavei tremurând din cauza sperieturii. Şi când toată lumea credea ca stewardesele au reuşit să îl calmeze pe britanic, acesta are o nouă criză de nervi. Începe să urle că vrea neapărat să fumeze şi că dacă nu se poate să fie lăsat să coboare din avion. După mai bine de 30 de minute de parlamentări şi încercări disperate din partea stewardeselor de a-l calma pe beţiv, ofiţerii de securitate îi pun cătuşele pentru a nu pune în pericol ceilalţi pasageri.

Atac de cord din cauza sperieturii

Când părea că situaţia s-a calmat, spectacolul s-a mutat spre coada avionului. Una dintre femeile aflată în grupul de turişti japonezi a suferit un preinfarct, cauzat probabil de sperietura provocată de cuţitarul britanic. Femeia a fost stabilizată de stewardese cu ajutorul unui medic aflat la bord, dar a continuat cursa respirând cu ajutorul unui tub de oxigen. În acest timp, câţiva musulmani şi-au întins covoraşele în spaţiul de la coada avionului şi se rugau la Allah. La Istanbul avionul este aşteptat de o ambulanţă şi un echipaj de poliţie. Britanicul este scos încătuşat din avion, în aplauzele ironice ale tuturor, pentru performanţa de a fi făcut palpitant un zbor care părea rezervat doar pentru a vedea un film turcesc.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Cursa de sâmbătă după amiază, cu plecare la ora 14.35 din Maroc, a companiei Turkish Airlines Casablanca-Istanbul se anunţa una liniştită. La bord sunt pasageri din toate zonele lumii, de la japonezi până englezi. La mai bine de o oră de la decolare, unul dintre vecinii mei cere un...

Preluat de la EVZ