loading…

Judecătoarea Simona Marcu, membru CSM, a cerut astăzi sesizarea Inspecției Judiciare pentru a se verifica felul în care DNA “și-a arogat competența” de a verifica legalitatea și oportunitatea emiterii unui act normativ, dar și modul în care procurorul general Augustin Lazăr a gestionat comunicarea după emiterea OUG 13.

Prin urmare, Augustin Lazăr ar putea fi anchetat disciplinar, notează antena3.ro.

“Vă propun să suplimentăm ordinea de zi cu două puncte. Primul punct care să vizeze sesizarea Inspecției Judiciare cu privire la contextul în care DNA și-a arogat competența de a verifica legalitatea și oportunitatea emiterii unui act normativ, în sensul celor reținute în decizia CCR, precum și sub alte aspecte, (…) în special cu privire la situația de la DNA Ploiești, respectiv dacă s-au cunoscut disfuncționalitățile de la această unitate de Parchet și care au fost măsurile, dacă s-au luat măsuri, care au fost acestea, pentru a preîntâmpina evoluția acestui caz”, a propus Simona Marcu.

A doua propunere a vizat sesizarea IJ cu privire la modalitatea prin care Augustin Lazăr a gestionat comunicarea publică după trimiterea OUG 13.

“Al doilea punct vizează sesizarea Inspecției Judiciare pentru a verifica modul în care procurorul general, în calitate de reprezentant al Ministerului Public, a gestionat comunicarea publică în perioada ulterioară trimiterii OUG 13/2017, din perspectiva respectării obligației de rezervă pe care o are orice magistrat”, a mai propus Simona Marcu.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/procurorul-general-ar-putea-fi-anchetat-disciplinar-in-scandalul-oug-13-36507.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/procurorul-general-ar-putea-fi-anchetat-disciplinar-in-scandalul-oug-13-36507-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv