Deputatul PMP Eugen Tomac a inițiat proiectul de lege care stabilește ca ziua de 27 martie să fie sărbătorită ca Ziua Unirii Basarabiei cu România

“Mi s-a părut absolut firesc ca odată ce ne apropiem de marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire să acordăm şi să dăm un semnal politic şi un gest politic cu o anumită încărcătură acestei zile, pentru că ziua de 27 martie reprezintă de fapt primul pas spre Marea Unire din 1918, Basarabia fiind prima provincie care a făcut pasul spre reîntregirea ţării. Şi cred că în contextul actual se impune să accelerăm această procedură, pentru că inclusiv în această lună vom marca cei 99 de ani de la Unire”, a argumentat Eugen Tomac.

Potrivit acestuia, dincolo de discuţiile politice interne, un astfel de mesaj din partea politicienilor trebuie să se bucure de o acţiune unitară.

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a precizat că nu există niciun reproş la adresa proiectului de lege din partea Consiliului Legislativ. “Am un punct de vedere personal – ar fi strigător la cer ca Parlamentul să se opună la o astfel de iniţiativă”, a spus el, potrivit stiripesurse.

Proiectul de lege, care urmează să intre în plen, a primit vot favorabil din partea senatorilor, Camera Deputaţilor fiind decizională în acest sens. El a fost depus la Parlament în legislatura trecută.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Deputatul PMP Eugen Tomac a inițiat proiectul de lege care stabilește ca ziua de 27 martie să fie sărbătorită ca Ziua Unirii Basarabiei cu România'Mi s-a părut absolut firesc ca odată ce ne apropiem de marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire să acordăm şi să dăm...

Preluat de la EVZ