Senatorii au aprobat actul normativ, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 65 de voturi pentru şi 39 împotrivă. 

Unul dintre amendamentele asumate de către Senat stipulează că printre obiectivele de investiţii ce pot fi finanţate prin această ordonanţă se numără şi realizarea, extinderea, reabilitarea, modernizarea sau dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat – creşe, grădiniţe, şcoli generale, licee, colegii naţionale. În forma elaborată de Guvern, nu era prevăzută sintagma “de stat” pentru aceste unităţi. 

În timpul dezbaterilor din plenul Senatului, senatorul PMP, Traian Băsescu, a spus că ordonanța este dată în stilul PSD și servește clientelei politice. 

“”Din păcate, un lucru care se declară a fi bun şi benefic este, ca de obicei, stricat prin prevederi care să favorizeze clientela politică. Este stilul PSD dintotdeauna. (…) Scoateţi regulile din circulaţie şi faceţi PSD rules. Mai mult decât atât, pentru un an, abrogaţi sau suspendaţi limitarea cheltuielilor ce pot fi angajate în 2017. Din nou, o prevedere care vă face profund compatibili cu DNA. (…) Lăsaţi primarii ca după ce au un buget aprobat să facă ce vor cu bugetul şi suspendaţi şi obligaţia de a respecta bugetul aprobat pentru un an de zile. Această OUG, în opinia mea, este utilă pentru dezvoltare, dar faptul că întotdeauna ţineţi să introduceţi câteva lucruri în neregulă, câteva derogări de la lege, face necredibil documentul şi face pe oricine îl citeşte să constate că de fapt, din nou, suntem în faţa unei ordonanţe destinate clientelei politice. Din acest motiv, PMP va vota împotriva acestei legi de aprobare a ordonanţei”, a spus Băsescu.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunțat că liberalii au depus deja la Biroul permanent o solicitare prin care premierul Sorin Grindeanu să fie convocat în Parlament, la “ora primului-ministru”, pentru a da explicații cu privire la ordonanțele nr. 6 și nr. 9 care “favorizează clientela politică”. Mai multe detalii AICI

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Senatorii au aprobat actul normativ, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 65 de voturi pentru şi 39 împotrivă.  Unul dintre amendamentele asumate de către Senat stipulează că printre obiectivele de investiţii ce pot fi finanţate prin această ordonanţă se numără şi realizarea, extinderea, reabilitarea, modernizarea sau dotarea unităţilor de...

Preluat de la EVZ