“E inadmisibil ca un politician care a fost cercetat de DNA să solicite demisia șefului Direcției Naționale Anticorupție cu orice prilej – așa cum procedează, cumva obsesiv, Tăriceanu. Cel mai important câștig după Revoluția din 1989, odată cu stabilizarea regimului pluralist, este edificarea unui sistem juridic puternic, capabil și dispus să cerceteze politicieni suspectați de corupție. Această capacitate – pe care nu o găsim în alte state din Estul Europei – a făcut din România un reper regional. Faptul că politicienii care sunt direct vizați de anchetele DNA atacă Direcția cu orice ocazie este inacceptabil. Ei se află, în mod vădit, într-un conflict moral de interese. Din momentul în care au fost puși sub acuzare, singura lor preocupare politică a devenit, din senin, “lupta împotriva oprimării cetățenilor”. În fapt, lupta pentru distrugerea și înlocuirea procurorilor care și-au luat în serios menirea. Într-o ordine morală firească, politicienii penali ar fi primii care ar trebui să demisioneze din funcții publice cu miză – nu să se agațe dizgrațios de putere pentru a ataca procurorii cu orice prilej”, a scris deputatul PNL, Ovidiu Raețchi pe Facebook.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este de părere că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, ar trebui să demisioneze după decizia Curţii Constituţionale care a stabilit că procurorii au încălcat Constituţia prin anchetarea OUG 13. Faptul că şefa DNA nu demisionează este, în opinia lui Tăriceanu, un semn că aceasta este afectată de “corupţia de putere”.

“În orice stat de drept, o decizie ca aceea a CCR, ar fi fost urmată de demisia șefului instituției care a încălcat un principiu fundamental al democrației: separația puterilor în stat. Refuzul de a demisiona este încă o dovadă a ceea ce aș numi: corupția de putere. Am spus și repet: puterea absolută corupe absolut. Din păcate, DNA a acționat în logica instituțiilor opresive din statul comunist, convinse că au toată puterea și că nimeni nu le poate sta în cale. Decizia CCR este una istorică și cred că stopează ofensiva unor instituții nedemocratice de a prelua toată puterea în România. Ca președinte al Senatului, camera superioară a forului democratic suprem, nu pot decât să sper că în instituțiile nedemocratice mai sunt oameni care au suficientă responsabilitate pentru a înțelege că lucrurile trebuie să se schimbe”, a spus Tăriceanu, într-un mesaj pe Facebook.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
'E inadmisibil ca un politician care a fost cercetat de DNA să solicite demisia șefului Direcției Naționale Anticorupție cu orice prilej - așa cum procedează, cumva obsesiv, Tăriceanu. Cel mai important câștig după Revoluția din 1989, odată cu stabilizarea regimului pluralist, este edificarea unui sistem juridic puternic, capabil și...

Preluat de la EVZ