loading…

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, participă la audierile din ședința de marți a Comisiei parlamentare de control SRI, pe tema protocoalelor SRI-DNA.

Eduard Hellvig a cerut să participe la ședința respectivă, unde, inițial, ar fi trebuit să ia parte doar adjuncții Serviciului, pentru că ”are lucruri importante de comunicat”.

SRI: “Nu există niciun protocol cu DNA”

Serviciul Român de Informații a avut o primă reacție la acuzațiile vehiculate în ultima perioadă cu privire la protocoalele semnate cu Parchetul General și DNA, în data de 23 februarie, când a precizat că ”SRI are protocoale cu multe instituții ale statului, perfect legale, care nu fac altceva decât normează activitatea ofițerilor SRI în raport cu parchetele sau alte instituții pe atribuțiile date de lege”.

Potrivit SRI, “protocolul este strict secret, pentru că normează activitatea operativă a ofițerilor SRI în raport cu atribuțiile legale pe care le aveau, adică punerea în aplicare a mandatelor de la judecători, adică supraveghere tehnică, adică filaj, interceptare. Toate astea le făceam pe baza unui mandat de la judecător, iar protocoalele normau această activitate: ce ofițeri/departamente de la SRI pun în aplicare mandatele, cu ce resurse, normau schimbul de informații pe spețele în cauza. Ofițerii SRI nu făceau muncă de cercetare penală, nu interogau, nu scriau probatorii. Nu au făcut-o niciodată”.

Cu toate acestea, Procurorul General Augustin Lazăr a recunoscut că a existat un protocol secret între servicii si parchete, care s-a concretizat prin formarea unor echipe mixte de magistrați și ofiteri de informații, dar că acest protocol ar fi fost încetat de el personal, când a preluat șefia Ministerului Public.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/eduard-hellvig-audiat-in-comisia-parlamentara-de-control-a-sri-pe-tema-protocoalelor-sri-dna-36504.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/eduard-hellvig-audiat-in-comisia-parlamentara-de-control-a-sri-pe-tema-protocoalelor-sri-dna-36504-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv