loading…

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter s-a produs astăzi în regiunea de est și nord-est a Japoniei, a anunțat Institutul Geologic American (USGS), deocamdată neexistând informații privind victime sau daune provocate de seismul care s-a simțit și la Tokyo, relatează Reuters.

Seismul s-a produs la ora locală 16.49 (09.49, ora României), la aproximativ 28 de kilometri est-nord-est de orașul Namie și 76 de kilometri est-sud-est de Fukushima, a mai comunicat USGS, conform Mediafax.

Epicentul cutremurului a fost localizat la adâncimea de 38 de kilometri.

Nu a fost emisă alertă de tsunami și deocamdată nu există informații că seismul ar fi provocat victime sau daune. Potrivit Reuters, cutremurul a fost resimțit și în capitala japoneză Tokyo, oraș aflat la peste 250 de kilometri depărtare de epicentru.

Acest cutremur de o intensitate medie are loc la mai puțin de două săptămâni înainte de cea de-a șasea comemorare a puternicului seism din data de 11 martie 2011, care a provocat valuri tsunami masive și grave probleme la centrala nucleară de la Fukushima. Cu o magnitudine de 9 grade pe scara Richter, acesta este considerat ca fiind cel mai mare din istoria Japoniei.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/cutremur-de-5-7-grade-pe-scara-richter-in-estul-si-nord-estul-japoniei-36489.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/cutremur-de-5-7-grade-pe-scara-richter-in-estul-si-nord-estul-japoniei-36489-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv