loading…

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, astăzi, numirea judecătoarei Cristina Rotaru, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în funcția de director al Institutului Național al Magistraturii.

În toamna anului trecut judecătorul Horațiu Dumbravă a dorit să candideze pentru șefia INM, însă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit ca noul director al Institutului Național al Magistraturii (INM) să fie numit de viitorul CSM.

Directorul Institutului și directorii adjuncți sunt numiți pentru un mandat de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii, de Consiliul Superior al Magistraturii, din rândul personalului de instruire de specialitate juridică al Institutului, al judecătorilor și procurorilor sau al cadrelor didactice din învățământul superior juridic, acreditat potrivit legii.

Consiliul Superior al Magistraturii a declanșat procedura de ocupare a funcției de director al Institutului Național al Magistraturii, aceasta fiind vacantă începând din 20 septembrie 2016. În vederea numirii în funcție, candidații susțin un interviu în fața Plenului CSM. Interviul constă în susținerea planului managerial și are ca scop verificarea aptitudinilor manageriale ale candidaților.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/csm-judecatoarea-cristina-rotaru-numita-in-functia-de-director-al-inm-36499.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/csm-judecatoarea-cristina-rotaru-numita-in-functia-de-director-al-inm-36499-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv