loading…

Tarifele de închiriere pentru evenimentele care se desfășoară pe Arena Națională au fost aprobate, astăzi, de consilierii municipali ai Capitalei.

Sumele încasate vor constitui venituri proprii la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) și Primăria Municipiului București (PMB), fiind distribuite în mod egal între acestea. Contractele de închiriere pentru evenimente vor fi încheiate de către ALPAB, care va încasa și chiria aferentă. Prețurile vor putea fi actualizate anual.

Este vorba despre următoarele tarife de închiriere pentru evenimentele care se desfășoară pe Arena Națională: campionatul intern de fotbal, Cupa Ligii și Cupa României, meciuri ale echipei naționale — 13.000 de euro/eveniment; UEFA Champions League — 28.000 de euro/eveniment, UEFA Europa League — 23.000 de euro/eveniment); evenimente culturale — 18.000 euro/eveniment); evenimente speciale, cu închiriere inclusiv a Arenei Naționale — 30.000 de euro/eveniment; evenimente restrânse, care nu implică utilizarea gazonului și spațiilor din tribune — 15 euro/mp/eveniment); servicii de operare Stadion Arena Națională — 10.000 euro/meci sau eveniment, evenimente corporate — 500 euro/oră), filmări private — 400 de euro pe oră.

În expunerea de motive semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că în perioada 2011 — noiembrie 2016, Arena Națională a înregistrat o pierdere de exploatare de 40,5 milioane de lei. Acest lucru a fost cauzat și de înregistrarea unei valori minime a veniturilor, determinate de practicarea unei game restrânse de evenimente, se menționează în același document.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/arena-nationala-are-un-nou-manager-cat-costa-sa-inchiriezi-cel-mai-modern-stadion-din-romania-36515.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/arena-nationala-are-un-nou-manager-cat-costa-sa-inchiriezi-cel-mai-modern-stadion-din-romania-36515-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv