‘Măsurile includ restricții la tranzacțiile cu cărbune, fier și minereu de fier care provin’ din Coreea de Nord, a precizat Consiliul UE într-un comunicat.

Aceste măsuri, ce reflectă o rezoluție din noiembrie 2016 a Națiunilor Unite, includ de asemenea ‘o interdicție la importurile de cupru, nichel, argint și zinc’ provenind din Coreea de Nord, potrivit Agerpres.

Ele includ de asemenea o interdicție de a exporta noi elicoptere și nave către Coreea de Nord și o ‘înăsprire a restricțiilor în vigoare în sectorul transporturilor și domeniul financiar’.

Primele măsuri restrictive ale UE împotriva Coreii de Nord au fost introduse în 2006. Ele pun în aplicare toate rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU adoptate în urma unor teste nucleare și tiruri cu rachete balistice efectuate de Phenian, precum și măsuri suplimentare luate de UE.

Potrivit unui raport ONU, Coreea de Nord s-a sustras celor mai dure sancțiuni impuse de Națiunile Unite, utilizând intermediari sau societăți de fațadă pentru a continua relațiile comerciale, în special cu Malaezia și China.

Acest raport confirmă că cele două teste nucleare și cele 26 de tiruri de rachete efectuate de Coreea de Nord anul trecut au permis Phenianului să ‘pună repere în materie de tehnologie pentru capacitatea sa de a controla arme nucleare de distrugere în masă și totul indică faptul că aceasta va continua’.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
'Măsurile includ restricții la tranzacțiile cu cărbune, fier și minereu de fier care provin' din Coreea de Nord, a precizat Consiliul UE într-un comunicat.Aceste măsuri, ce reflectă o rezoluție din noiembrie 2016 a Națiunilor Unite, includ de asemenea 'o interdicție la importurile de cupru, nichel, argint și zinc' provenind...

Preluat de la EVZ