Monica Vîlcu avea 36 de ani. De o frumusețe răpitoare, blondă, cu un corp de fotomodel, în vară le povestea prietenelor apropiate că, după ani de dezamăgiri în dragoste, a cunoscut, în sfârșit, „cel mai atent și tandru bărbat”, pe Florin. „Ne bucuram pentru ea. Era ciudat ca o femeie la 35 de ani doar să fi suferit în dragoste”, povestesc amicele tinerei. Monica a făcut liceul la Făget și lucra, de ceva timp în stațiunea din Pădurea Neagră, la o fabrică de mase plastice. „Avea contract, stătea acolo câteva luni, alte luni venea acasă, apoi mergea iar”, spune fratele ei, Cristi.

Îngrijorarea dinaintea coșmarului

„Ne-am îngrijorat când Moni nu a mai răspuns la telefon. Vorbeam seara. Ultima dată, a sunat joi și a povestit că s-a certat cu iubitul ei. A doua zi, vineri, de Dragobete, am sunat să văd cum e, dar nu a mai răspuns”, mai povestește Cristi. Având în vedere discuția din seara precedentă, a alertat un prieten vorbitor de germană, care a apelat autoritățile.

Ce a urmat, e rupt dintr-un coșmar. Poliția a găsit trupul Monicăi desfigurat, în locuința sa din Haslach im Kinzigtal, cu „urme de o violență ieșită din comun”, după cum au transmis oficialii. După câteva ore au dat și de iubitul tinerei, în centrul stațiunii. Florin Homenco a fost reținut imediat. De vineri, el se află în arest preventiv, iar anchetatorii vor afla și motivul pentru care și-a ucis iubita.

Adevărata față a unui gentleman

Una dintre prietenele Monicăi povestește că relația cu Florin a început în urmă cu șase luni: „Era atât de fericită. Până la 35 de ani trăise numai decepții în dragoste. Se confesa că noul ei iubit era un bărbat tandru, gentil și delicat. Spunea că are foarte mare grijă de ea”. Prietenele știau doar că pe iubit îl cheamă Florin și că e cam gelos. Florin Homenco, 37 de ani, este din Fântânele, Arad. Un individ care a făcut pușcărie și care, sub masca grijii față de persoana iubită, ascundea o violență greu de imaginat.

Sursele EVZ arată că bărbatul făcea parte din gașca celui mai temut interlop arădean, Uțu Rogozanu. După Revoluție, „locotenenții” lui Uțu, între care și Florin Homenco, au terorizat Aradul. Clonare de carduri bancare, tâlhării, şantaje, pretinderea de taxe de protecţie, vătămare corporală gravă, loviri şi alte violenţe, constituire, aderare şi sprijinire de grup infracţional organizat – iată o parte din infracțiunile cu care au fost dovediți acoliții interlopului. Când poliția a început să-i caute în țară, și-au mutat infracțiunile în Spania.

Eliberat condiționat

Florin Homanco a fost prins în 2007 în Spania, unde împreună cu alți colegi din gașca lui Rogozanu, cereau taxă de protecție de la românii care munceau legal acolo. Își amenințau victimele că le aruncă de la etaj, le băteau până la leșin sau pur și simplu își tăiau victimele cu cuțitul pentru a le face să plătească. Pentru astfel de fapte, Homenco a intrat la pușcărie, fiind eliberat condiționat acum doi ani. Înainte să fie prins de DIICOT pentru activitățile din Spania a mai avut o condamnare, pentru furt calificat: a spart un burtic din Arad ca să fure o geacă de piele.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Monica Vîlcu avea 36 de ani. De o frumusețe răpitoare, blondă, cu un corp de fotomodel, în vară le povestea prietenelor apropiate că, după ani de dezamăgiri în dragoste, a cunoscut, în sfârșit, „cel mai atent și tandru bărbat”, pe Florin. „Ne bucuram pentru ea. Era ciudat ca o...

Preluat de la EVZ