Drama Lumina lunii/Moonlight este scrisă și regizată de Barry Jenkins după piesa In Moonlight Black Boys Look Blue de Tarell Alvin McCrane. Filmul îi are în rolurile principale pe Trevante Rhodes, André Holland, Janelle Monáe, Ashton Sanders, Jharrel Jerome, Naomie Harris și Mahershala Ali.

Filmată în Miami începând cu anul 2015, pelicula a avut premiera la Festivalul de Film Telluride pe 2 septembrie 2016  Distribuit de A24, filmul a fost lansat în Statele Unite pe 21 octombrie 2016 și a avut încasări de peste 17 milioane de dolari în întreaga lume.


OSCAR 2017. GAFĂ de PROPORȚII sau REGIE de prost gust? MOONLIGHT, anunțat marele CÂȘTIGĂTOR după ce Warren Beatty a încurcat plicurile. Echipa LA LA LAND a fost nevoită să predea statueta ADEVĂRAȚILOR CÂȘTIGĂTORI. GALERIE FOTO


Moonlight s-a bucurat de un succes senzațional în rândul criticilor, fiind considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului 2016, dar și unul dintre cele mai bune filme cu tematică LGBT din toate timpurile. La cea de-a 74-a ediție a Globurilor de Aur, filmul a câștigat premiul pentru cel mai bun film – dramă,[  fiind nominalizat la alte cinci categorii. De asemenea, filmul a primit impresionantul număr de opt nominalizări la Premiile Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu adaptat.

Chiron (Alex Hibbert) este un copil timid și retras care e poreclit „Piticul” din cauza personalității și staturii sale reduse. Acesta este găsit de Juan (Mahershala Ali), un vânzător de droguri, ascunzându-se de o gașcă de agresori. Acesta îl ia pe micuț la el acasă unde locuiește cu prietena sa Teresa (Janelle Monáe). După ce i se oferă de mâncare și i se permite să stea cu ei peste noapte, Chiron începe să devină ceva mai prietenos și sociabil. A doua zi, Juan îl duce pe Chiron la mama lui abuzivă emoțional, Paula (Naomie Harris).

În adolescență, Chiron (interpretat acum de Ashton Sanders) continuă să fie agresat frecvent de unul dintre colegii lui, Terrel (Patrick Decile), chiar dacă păstrează în continuare o prietenie cu Kevin (interpretat acum de Jharrel Jerome). Paula a devenit între timp o dependentă de droguri care face orice pentru a obține bani de heroină și chiar îl obligă pe Chiron să-i dea banii pe care îi primește de la Teresa.

Devenit acum un adult călit de viață, Chiron (interpretat de Trevante Rhodes) a luat-o pe drumul infracționalității și a ajuns la rândul său un traficant de droguri ce locuiește în afara statului Alabama, fiind cunoscut sub supranumele de „Negrul”. Chiron a ajuns acum să ducă o viață asemănătoare cu cea pe care a trăit-o și Juan, mentorul său. El este sunat insistent de Paula care-i cere să vină în vizită la ea. Într-o noapte, el este sunat și de Kevin (interpretat de André Holland), care-i cere să-l viziteze în Miami.


Filmul “La La Land” a dominat, duminică seară, ceremonia Oscarurilor, cu șase trofee câștigate, urmat de “Moonlight”, cu trei statuete. Iată lista completă a câștigătorilor la ediția din 2017 a premiilor Academiei americane de film.

Cel mai bun film: “Moonlight”
Cel mai bun actor: Casey Affleck (“Manchester by the Sea”)
Cea mai bună actriță: Emma Stone (“La La Land”)
Cel mai bun regizor: Damien Chazelle (“La La Land”)

Cea mai bună actriță în rol secundar: Viola Davis (“Fences”)
Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali (“Moonlight”)
Cel mai bun film într-o limbă străină: “The Salesman” (Iran)
Cel mai bun film de animație: “Zootopia”

Cel mai bun film documentar: “O.J.: Made in America”
Cel mai bun scurtmetraj: “Sing”
Cel mai bun scurtmetraj de animație: “Piper”
Cel mai bun scurtmetraj documentar: “The White Helmets”

Cea mai bună imagine: “La La Land”
Cel mai bun scenariu adaptat: Barry Jenkins și Tarell Alvin McCraney (“Moonlight”)
Cel mai bun scenariu original: Kenneth Lonergan (“Manchester by the Sea”)
Cea mai bună coloană sonoră: “La La Land”

Cel mai bun cântec original: “City of Stars” — “La La Land”
Cel mai bun montaj de sunet: “Arrival”
Cel mai bun mixaj de sunet: “Hacksaw Ridge”
Cele mai bune efecte vizuale: “The Jungle Book”

Cel mai bun montaj: “Hacksaw Ridge”
Cele mai bune costume: “Fantastic Beasts and Where to Find Them”
Cel mai bun machiaj și coafură: “Suicide Squad”
Cele mai bune decoruri: “La La Land”.

(surse: wikipedia.com, agerpres.ro, dailymai.co.uk)

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/moonlight2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/moonlight2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Drama Lumina lunii/Moonlight este scrisă și regizată de Barry Jenkins după piesa In Moonlight Black Boys Look Blue de Tarell Alvin McCrane. Filmul îi are în rolurile principale pe Trevante Rhodes, André Holland, Janelle Monáe, Ashton Sanders, Jharrel Jerome, Naomie Harris și Mahershala Ali.Filmată în Miami începând cu anul...

Preluat de la EVZ