UPDATE ora 16.30

Autorul acestui incident violent este un bărbat de 30 de ani, care era client al spălătoriei respective, unde lucrau românii, s-a certat cu câțiva dintre ei, în jurul orei 8.20.

Nu se stie, deocamdată, dacă era și el român sau de altă naționalitate.

Unul dintre martori, Vincent Bakare, 30 de ani, a declarat: „A avut o ceartă dură cu cei de la spălătoria de mașini. Nu știu dacă ei i-au spus lui să plece sau a fost invers. Știu că a demarat în trombă cu mașina lui”, scrie The Sun.

Alt tânăr, Colin Liddell, 29 de ani, a adăugat: „Mașina a întors, a accelerat și a lovit oamenii. A vrut să facă asta”.

Misasu Towolawi, 26 de ani, a mai spus: „Am văzut oamenii zăcând pe jos, plini de sânge”.

Pompierii și ambulanțele au fost chemate la fața locului și au scos de sub mașină una dintre victime.

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță a spus: „Am fost chemați la ora 8.18, în 26 februarie, după ce s-a anunțat un accident în trafic în zona Bromley Road, Catford. Am trimis patru echipaje de ambulanță, o ambulanță aeriană, o mașină de urgență, un paramedic și un ofițer care răspunde de accidente, la fața locului; primii medici au ajuns acolo în 7 minute. Am tratat 5 pacienți pentru răni la cap, la piept, la picioare și i-am transportat la spital”, a spus el.

Informații de la MAE

Conform ultimelor informaţii oficiale obţinute de consulul României la Londra, patru cetăţeni români sunt internaţi, unul este în stare critică, trei sunt în stare stabilă, iar al cincilea cetăţean român a fost externat, după acordarea de îngrijiri medicale. informează un comunicat al MAE remis presei.

Autorităţile britanice continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului.

Reprezentanţii misiunii diplomatice române au efectuat demersuri pentru notificarea familiei cetăţeanului român. Misiunea diplomatică rămâne  în legătură cu autorităţile locale si cu unitatea medicală în care au fost internaţi răniţii, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară în funcţie de necesităţi, precizează sursa citată.

De asemenea, Ambasadorul României la Londra se va deplasa, în cursul zilei de azi, la cele două unităţi spitaliceşti pentru a-i  vizita pe cetăţenii români.

ATAC LA LONDRA. Pietonii răniți INTENȚIONAT de o mașină sunt români | VIDEO

Misiunea diplomatică menţine legătura cu autoritățile locale, unităţile spitaliceşti, precum şi cu familiile cetăţenilor români implicaţi, în vederea acordării de asistenţă consulară.

Amintim că ieri dimineața, conform Daily Mail, un grup de români care lucrează la o spălătorie de mașini din Londra, a fost lovit de o mașină, iar una dintre victime, un tânăr de 25 de ani, este în stare foarte gravă la spital, luptând pentru a rămâne în viață.

Incidentul s-a petrecut dimineața la ora 8.20, iar martorii spun că șoferul părea beat și acțiunile sale păreau intenționate, precizează sursa citată.

Imaginile șocante arată momentul în care un Mercedes a intrat în cinci oameni, care se pare că sunt angajați la o spălătorie de mașini, pe o stradă din sudul Londrei.

Martorii spun că un bărbat, plin de sânge, ar fi alergat după șofer, pe stradă, strigând „f…k you” și „ why did you do that?” (de ce ai făcut asta),. înainte ca polițiștii să sosească la fața locului.

O femeie de 35 de ani și un alt bărbat de 25 de ani sunt în stare gravă, dar stabilă, la spital.

Martor la incident, Cloin Liddell (29 de ani) a declarat: „Am văzut mașina care s-a întors la intersecție și apoi șoferul a apăsat pe accelerație la maximum și a lovit un stâlp de pe trotuar, apoi cinci oameni, înainte de a se opri în zid”. „A vrut să-i lovească, era lovit la cap când a coborât din mașină și a fugit imediat, după colț, înainte ca poliția să-i aresteze”, a povestit el.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
UPDATE ora 16.30Autorul acestui incident violent este un bărbat de 30 de ani, care era client al spălătoriei respective, unde lucrau românii, s-a certat cu câțiva dintre ei, în jurul orei 8.20. Nu se stie, deocamdată, dacă era și el român sau de altă naționalitate. Unul dintre martori, Vincent Bakare,...

Preluat de la EVZ