“Prima decizie pe care am luat-o în BPN al PNL este de a-l chema în Parlament pentru a fi audiat pe premierul Sorin Grindeanu, pe cele două ordonanțe economice, ordonanța nr. 6 și 9, la fel de grave ca ordonanța 13, dar cu impact economic. Din nefericire, s-a trecut peste o decizie a Guvernului care transformă bugetul statului într-un buget pentru clientela politică și credem că este obligatoriu în Parlament ca premierul Grindeanu să răspundă în fața parlamentarilor cu privire la acest arbitrariu care se stabilește în cheltuirea banului public prin cele două ordonanțe. De asemenea, aceste două ordonanțe transformă autoritățile locale în vasali ai PSD pentru că 30 de miliarde din bani publici pentru credite de angajament care pot fi luate oricum fără plafon și fără sancțiune, înseamnă de fapt dependența autorităților locale de pixul și bunăvoința ministrului Dezvoltării regionale”, a afirmat Turcan. 

Liderul PNL a spus că solicitarea a fost deja depusă de liberali în Biroul Permanent, urmând ca pe 6 martie să aibă loc audierea în plen a primului-ministru Sorin Grindeanu. 

“Am depus la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor solicitarea noastră de audiere, la ‘Ora primului-ministru’, pentru audierea premierului Grindeanu”, a explicat Raluca Turcan.

Șefa liberalilor a adăugat că PNL a solicitat dezbaterea în Senat a ordonanțelor de urgență 6 şi 9 în regim de urgenţă şi respingerea acestora. 

“Deocamdată, informaţiile noastre arată că cele două ordonanţe ticăloase economice nu au produs încă efecte, aşadar în Parlament se mai poate corecta această greşeală sau acest abuz uriaş al Guvernului Grindeanu”, a arătat liderul PNL. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
'Prima decizie pe care am luat-o în BPN al PNL este de a-l chema în Parlament pentru a fi audiat pe premierul Sorin Grindeanu, pe cele două ordonanțe economice, ordonanța nr. 6 și 9, la fel de grave ca ordonanța 13, dar cu impact economic. Din nefericire, s-a trecut...

Preluat de la EVZ