Liberalii negociau aseară, la închiderea ediţiei, cui să-i ofere funcţia de secretar general al partidului. Liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, s-a înscris pe ultima sută de metri în cursă, având în spate susținerea unor liberali cu „greutate” precum Marian Petrache, Teodor Atanasiu, Mihai Voicu şi Dan Motreanu.

Preluarea postului de secretar general până la Congresul din 17 iunie al PNL este pentru Bușoi doar un prim pas spre șefia formaţiunii, funcția permițându-i acestuia să influenţeze alegerile interne în favoarea lui, potrivit surselor EVZ: secretarul general este cel care coordonează partidul, face turnee în filialele judeţene, poate pune în aplicare hotărârile forului de conducere și administrează resursele logistice și umane ale PNL. Tot omul doi din partid asigură, împreună cu Comisia de organizare, buna desfășurare a alegerilor interne.


FOTO: Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a obţinut aproape 22% la parlamentareSenatorul PNL Iulian Dumitrescu este contracandidatul lui Buşoi, acesta beneficiind de susținerea lui Ilie Bolojan, fost secretar general, care are multă influență asupra organizațiilor din Ardeal, au spus surse liberale pentru EVZ.

Prima variantă a liberalilor pentru secretarul general a fost Dan Motreanu, care a deţinut funcţia pe vremea foştilor lideri PNL Theodor Stolojan şi Călin Popescu Tăriceanu. Motreanu a refuzat funcția pentru că este trimis în judeactă de DNA pentru luare de mită. Fostul secretar general al PNL, Marian Petrache, a demisionat după ce procurorii anticorupţie au dispus urmărirea penală pe numele său pentru şantaj şi mită.

Garantat Iohannis, perdant la parlamentare

Bușoi l-a convins în vara lui 2016 pe președintele Klaus Iohannis să-l susțină la Primăria Generală a Capitalei. Înainte să-și anunțe candidatura, europarlamentarul PNL a apărut des alături de Iohannis, lucru perceput ca un semnal de susținere din partea șefului statului.

PNL a avut în Bucureștiul condus de Buşoi cel mai slab scor la alegerile parlamentare din decembrie 2016, circa 12 procente, comparativ cu scorul USR de peste 25 la sută. Chiar dacă ar fi trebuit să plece din fruntea organizației din Capitală, alături de șefa liberalilor Alina Gorghiu și secretarul general Ilie Bolojan, care și-au asumat eșecul și au demisionat, Cristian Bușoi s-a răzgândit și nu a mai făcut acest pas.

„Crapă ficatu’-n mine!”

Unul dintre candidații la președinția PNL, Ludovic Orban, s-a arătat nemulțumit față de dorința șefei liberalilor Raluca Turcan de a face alianță sau fuziune cu USR. „Orice declarație, dată de orice membru PNL, indiferent ce funcție are, despre politica de alianțe a PNL nu are decât valoarea unei opinii personale. Preocuparea mea de capătâi este relansarea PNL și nicidecum ciocănitul la ușa unora care neau trântit ușa în nas”, a scris Orban pe Facebook. Senatorul PNL Daniel Zamfir a fost mai dur cu Turcan. „Crapă ficatu’- n mine că PNL e pus în situația să fie umilit, sa ne dea cu flit vedeta politicii românești (Nicuşor Dan, n.red.). Unde-i demnitatea de altădată a marelui partid istoric?”, a spus Zamfir.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/07-dumitrescu-iulian-nd-11.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/07-dumitrescu-iulian-nd-11-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Liberalii negociau aseară, la închiderea ediţiei, cui să-i ofere funcţia de secretar general al partidului. Liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, s-a înscris pe ultima sută de metri în cursă, având în spate susținerea unor liberali cu „greutate” precum Marian Petrache, Teodor Atanasiu, Mihai Voicu şi Dan Motreanu.Preluarea postului de...

Preluat de la EVZ