loading…

Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar a revenit actriței afro-americane Viola Davis pentru rolul lui Rose Maxsondin lungmetrajul „Fences”, în cadrul celei de-a 89-a gală a Premiilor Academiei Americane de Film, ce au avut loc duminică seară, la Los Angeles.

Este vorba de primul Oscar pentru Davis, actrița mai fiind nominalizată la premiile Academiei Americane de Film de trei ori, notează Mediafax.

Viola Davis devine astfel prima actriță de culoare care a câștigat un premiu Oscar, un Emmy și un Tony, devenind astfel o actriță EGOT.

Cu premiul pentru filmul din 2016 “Fences,” Davis devine cea de-a 23-a persoană care câștigă tripleta actoriei, termenul EGOT desemnând actorii și actrițele care au câștigat cel puțin un premiu important din competiții precum Oscar, Premiile Emmy și cele Tony.

Nominalizate la această categorie au mai fost actrițele Naomie Harris pentru „Moonlight”, Nicole Kidman pentru rolul din „Lion”, Octavia Spencer pentru „Hidden Figures” și Michelle Williams pentru rolul din „Manchester by the Sea”.

În discursul său de mulțumire, Davis a declarat: “Oamenii mă întreabă mereu: ce fel de povești vrei să spui, Viola? Și eu le răspund: dezgropați toate trupurile, toate acele povești, poveștile oamenii care au visat. Am devenit un artist, slavă Domnului, pentru că suntem singura meserie care celebrează ceea ce înseamnă să trăiești. Felicitări lui August Wilson, care a dezgropat și a adus o odă oamenilor obișnuiți.”

Actrița a lăudat dramaturgul care a scris piesa de teatru ce stă la baza filmului „Fences”, pe care l-a descris drept „un film despre oameni, cuvinte, viață uitare și iertare”.

Viola Davis este o actriță americană care s-a remarcat prin prestațiile ei pline de încărcătură dramatică din filmele “Trafic” (2000), “Antwone Fisher” (2002) și “Solaris” (2002). Performanța ei din drama “Îndoiala/ Doubt” (2008), în care apare doar opt minute pe marele ecran, i-a adus o nominalizare la premiul Oscar la categoria “cea mai bună actriță într-un rol secundar”.

Actrița a fost recompensată cu un premiu Tony în anul 2001, pentru rolul din piesa de teatru “King Hedley II”, iar în ultimii ani a putut fi văzută în câteva filme cu succes de casă, precum “Syriana” (2005), “Jocuri la nivel înalt/ State of Play” (2009), “Mănâncă roagă-te iubește/ Eat Pray Love” (2010) și “Culoarea sentimentelor/ The Help” (2011).

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/oscar-2017-viola-davis-premiul-oscar-pentru-cea-mai-buna-actrita-in-rol-secundar-discursul-actritei-ovationat-36434.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/oscar-2017-viola-davis-premiul-oscar-pentru-cea-mai-buna-actrita-in-rol-secundar-discursul-actritei-ovationat-36434-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv