loading…

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a pledat, astăzi, în fața CCR, în cadrul audierilor privind existența unui conflict constituțional între Ministerul Public și Guvern pe tema anchetei privind OUG 13, că DNA și-a depășit atribuțiile verificând legalitatea și oportunitatea unei ordonanțe și a cerut ca CCR să dispună și pe viitor măsuri pentru a preveni astfel de situații, scrie news.ro.

La CCR au fost audiate părțile din sesizarea președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind existența unui conflict juridic instituțional de natură constituțională între Ministerul Public și Guvern în cazul anchetei privind OUG 13.

Din partea Senatului, ca autor al sesizării, a vorbit președintele Comisiei juridice, Șerban Nicolae, care a acuzat “presiuni” la adresa Guvernului prin ancheta DNA.

“Eu am opiniile mele și nu o dată m-am pronunțat asupra unor manifestări de analfabetism profesional la nivelul unor organe de anchetă. Ceea ce e însă foarte grav și e de lămurit la nivelul CCR este posibilitatea ca printr-o anchetă penală să se declanșeze forme de presiune în cadrul procesului de legiferare”, a afirmat senatorul.

El a avertizat că, în aceste condiții, următorii anchetați ar putea fi chiar judecătorii Curții, care au emis decizia prin care s-a explicitat definiția abuzului în serviciu.

“Nu m-ar mira, văzând o declarație recentă, ca următoarea instituție în legătură cu actele căreia se declanșează anchete penale să fie chiar CCR. Am aflat recent că o decizie a CCR ar lăsa fără apărare populația României”, a spus el.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/ministrul-justitiei-tudorel-toader-catre-ccr-dna-si-a-depasit-atributiile-anchetand-oug-13-36458.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/ministrul-justitiei-tudorel-toader-catre-ccr-dna-si-a-depasit-atributiile-anchetand-oug-13-36458-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv