Washington Post a anunţat decizia magistraţilor, amintind că aceasta încheie un ciclu de 18 ani de procese, perioadă în care imobilul a fost închiriat băncii Reiffeisen pentru o chirie de 5000 euro pe lună.

În continuare, este amintit faptul că locuinţa a fost naționalizată, apoi cumpărată de foștii chiriași, cărora le-au fost anulate contractele, în urma unei cereri de retrocedare a unui presupus moștenitor, iar Iohannis şi soţia lui au achiziţionat imobilul în 1999. 

Ei nu mai erau proprietari ai acestei case din luna aprilie a anului trecut, după ce au fost radiați din cartea funciară, la solicitarea Administrației Finanțelor Publice.

“În luna aprilie 2016, un tribunal a decis că locatarii din perioada comunistă, nu și soția lui Iohannis, au fost proprietarii de drept, iar cuplul a negat această variantă”, notează publicaţia americană. 

În încheiere, prestigiosul ziar american reiterează declarația Mădălinei Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, care a spus că preşedintele a luat act de decizia instanței miercuri, şi va respecta hotărârea justiţiei, luându-şi angajamentul să returneze banii percepuţi pe chirie.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Washington Post a anunţat decizia magistraţilor, amintind că aceasta încheie un ciclu de 18 ani de procese, perioadă în care imobilul a fost închiriat băncii Reiffeisen pentru o chirie de 5000 euro pe lună.În continuare, este amintit faptul că locuinţa a fost naționalizată, apoi cumpărată de foștii chiriași, cărora...

Preluat de la EVZ