Într-un mesaj televizat, parlamentarul sud-coreean Kim Byung-kee a spus că Ministerul de Externe și cel al Securității Naționale din Coreea deNord au pus la cale asasinraea fratelui vitreg al liderului nord-coreean.

Parlamentarii din Seul, care au fost informați de către serviciile secrete pe această temă, spun că cele două ministere au recrutat-o pe una dintre suspecte.

„Asasinarea lui Kim Jong-nam a fost un act bine pus la punct de teroare, comandat de Kim Jong-un”, a spus parlamentarul. „Operațiunea a fost desfășurată cu două grupuri de asasinare și un grup de sprijin”, scrie CNN.

Kim Jong-nam a fost atacat în public, cu un agent neorotoxic VX, la Aeroportul Internațional din Kuala Lumpur, în 13 februarie, înainte să se îmbarce într-un zbor spre teritoriul chinez Macao. A murit în drum spre spital, 20 de minute mai târziu, conform anchetatorilor malaezieni.

Trei suspecți sunt arestați, inclusiv două femei din Vietnam și Indonezia, care au fost surprinse pe camerele de supraveghere, când i-au dat pe față lui Kim cu substanța respectivă.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Într-un mesaj televizat, parlamentarul sud-coreean Kim Byung-kee a spus că Ministerul de Externe și cel al Securității Naționale din Coreea deNord au pus la cale asasinraea fratelui vitreg al liderului nord-coreean.Parlamentarii din Seul, care au fost informați de către serviciile secrete pe această temă, spun că cele două ministere...

Preluat de la EVZ