Proectul, trimis azi agențiilor guvernamentale, cere reducerea cheltuielilor cu asistență financiară externă și a bugetelor pentru mediu, scrie BBC.

Dar planul liderului de la Casa Albă nu aduce modificări programelor de asistență socială și de sănătate, în ciuda cererilor de reformă venite din partea republicanilor.

Președintele american este așteptat să dea publicității forma finală a propunerii sale de buget la mijlocul lunii martie.

Liderul SUA va lăsa la latitudinea Departamentului Apărării decizia privind cheltuirea miliardelor primite în plus, iar multe agenții federale vor avea mai puțini bani la buget, spune un oficial de la Biroul pentru Management și Buget al Casei Albe, conform Reuters.

Oficialul citat de agenția de presă spune că primul buget al lui Trump nu se va referi la taxe sau cheltuieli obligatorii.

„Vom face mai multe lucruri cu mai puțini bani și vom face guvernul mai responsabil”, a spus Donald Trump, azi, într-o întâlnire cu guvernatorii statelor americane la Casa Albă.

Președintele, care a promis să crească cheltuielile cu armata și să păstreze programele de asistență socială, în timpul campaniei sale electorale, a spus acum  că bugetul „se va concentra pe armată, siguranță, dezvoltare economică”.

El a adăugat că va discuta planurile pentru infrastructură și banii alocați, într-un discurs pe care-l va susține marți, în Congres.

„Începem să cheltuim mult pentru infrastructură”, a precizat șeful statului.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Proectul, trimis azi agențiilor guvernamentale, cere reducerea cheltuielilor cu asistență financiară externă și a bugetelor pentru mediu, scrie BBC.Dar planul liderului de la Casa Albă nu aduce modificări programelor de asistență socială și de sănătate, în ciuda cererilor de reformă venite din partea republicanilor. Președintele american este așteptat să...

Preluat de la EVZ