Potrivit unei decizii prevăzute și în programul de guvernare al PSD, de la 1 martie, pensia socială minimă va fi indexată de la 400 la 520 de lei, de această creștere urmând să beneficieze 1.022.168 de români, potrivit datelor prezentate de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Pensia socială minimă a fost introdusă de Guvernul Boc în 2009, pentru a compensa veniturile celor care fie au lucrat la negru, fie nu au muncit suficient astfel încât să realizeze stagiul complet de cotizare. Ea se acordă de la bugetul de stat ca diferență între plafonul social de 520 de lei și nivelul pensiei cuvenite prin contribuții.

Această măsură care va intra în vigoare de la 1 martie va avea un impact bugetar de 1,022 miliarde lei (0,15% din PIB), potrivit datelor Consiliului Fiscal, consultate de România liberă. Să nu uităm că, de asemenea, este prevăzută și majorarea punctului de pensie la 1.000 lei, de la 1 iulie, decizie care iarăși va presupune un efort suplimentar cu plata pensiilor de 2,615 miliarde lei (0,32% din PIB).

rootstireaActualitate/Esential
Potrivit unei decizii prevăzute și în programul de guvernare al PSD, de la 1 martie, pensia socială minimă va fi indexată de la 400 la 520 de lei, de această creștere urmând să beneficieze 1.022.168 de români, potrivit datelor prezentate de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Pensia socială minimă a...

Preluat de la romania ntv