Luni, la Ministerul Sănătăţii, va avea loc un protest, începând cu ora 10:00, oamenii fiind nemulţumiţi de un ordin dat anul trecut, în luna noiembrie, prin care sunt înăsprite criteriile de încadrare la gradul de handicap grav a copiilor.

Dacă acest ordin ar intra în vigoare de la 1 martie, aşa cum a fost anunţat de fostul guvern, copiii cu dizabilităţi ar pierde o sumă de bani importantă destinată însoţitorului şi îngrijirii.

Mămica unui copil diagnosticat cu sindromul Dravet îi aşteaptă la protest pe Pîslaru şi Voiculescu.

“Păi ia să vină şi azi la protestul nostru, daca tot am ajuns aici din cauza lor şi le pare atât de rău şi vor să ne ajute! Să #rezist şi când e vorba de “Handicapaţii” care rămân pe drumuri din cauza lor exclusivă zic. Hai! La 10 vă așteptăm la protest. Sigur știți drumul amândoi!”, a scris Adele Chirică pe Facebook.

Adele Chirică, fondatorul Asociaţiei pentru Dravet, şi mama băieţelului diagnosticat cu acelaşi sindrom, s-a arătat indignată de decizia lui Voiculescu.

“Pentru că nu ne cunoşteam de ieri sau de când era ministru! Pentru că nu mă aşteptam niciodată să aibă reacţia asta, să imi dea unfriend când am aflat de Ordin şi am început să îmi apar drepturile copilului meu! Pentru că aşteptam măcar nişte scuze care nu au venit niciodată! “, spune Chirică.

Aceasta mai spune că atunci când e vorba despre fiul ei, devine fiară, luptă cu oricine şi îşi scoate toate armele! “Acum poate vor înţelege şi cei care îi tot găseau scuze, că în faţa mea nu are scuze!”, a scris Adele Chirică lângă mesajului primit de la fostul ministru al Sănătăţii.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/mesajvoiculescu-576x1024.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/mesajvoiculescu-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Luni, la Ministerul Sănătăţii, va avea loc un protest, începând cu ora 10:00, oamenii fiind nemulţumiţi de un ordin dat anul trecut, în luna noiembrie, prin care sunt înăsprite criteriile de încadrare la gradul de handicap grav a copiilor.Dacă acest ordin ar intra în vigoare de la 1 martie,...

Preluat de la EVZ