„Condamnă atacul asupra misiunii speciale de monitorizare a OSCE (SMM) și confiscarea unei drone a SMM de către forțele separatiste împreună cu cele rusești”, spune Departamentul de Stat într-un comunicat.

„Este imperativ ca aceste forțe care atacă infrastructura civilă, inclusiv stația de filtrare a apei din Donețk. Cerem Rusiei și forțelor separatiste pe care le susține să oprească imediat focul, să-și retragă tot armamentul greu și să permită accesul complet al observatorilor OSCE la fața locului”, se arată în declarația citată de Reuters.

Potrivit AFP, 16 militari ucraineni au fost răniţi în ultimele 24 de ore în noi confruntări în estul Ucrainei, unde o dronă a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a fost capturată de către rebelii proruşi, sâmbătă.

„Pe parcursul ultimelor 24 de ore, 16 militari au fost răniţi în confruntări”, în pofida unui nou armistiţiu între forţele Kievului şi combatanţii separatişti, în vigoare din 20 februarie, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrii Lîsenko, conform Agerpres.

Vineri, rebelii proruşi din autoproclamata Republică populară Doneţk (DNR) au capturat o dronă aparţinând observatorilor OSCE, a anunţat organizaţia într-un comunicat. Incidentul s-a produs pe teritoriul „controlat de DNR”, la circa 16 km nord-est de Doneţk, fief al rebelilor în estul Ucrainei, în momentul în care o patrulă a OSCE se pregătea să lanseze drona pentru a verifica informaţiile cu privire la atacul armat asupra unei staţii de filtrare a apei.

Bărbaţi înarmaţi s-au apropiat de patrulă şi au confiscat drona, ameninţându-i cu arma pe observatorii OSCE.

Conflictul din estul Ucrainei între rebelii proruşi şi trupele ucrainene, izbucnit în aprilie 2014, a făcut peste 10.000 de morţi.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Condamnă atacul asupra misiunii speciale de monitorizare a OSCE (SMM) și confiscarea unei drone a SMM de către forțele separatiste împreună cu cele rusești”, spune Departamentul de Stat într-un comunicat.„Este imperativ ca aceste forțe care atacă infrastructura civilă, inclusiv stația de filtrare a apei din Donețk. Cerem Rusiei și...

Preluat de la EVZ