Cât despre tați, 2.500 dintre ei au între 15 și 19 ani, iar 200 nu au împlinit nici măcar vârsta de 15 ani. În prezent, în România o mamă din zece este minoră.

Potrivit Știrile Pro TV, Maria, o fată care a devenit mamă la doar 16 ani, s-a îndrăgostit de un tânăr de 21 de ani și a rămas însărcinată. Ea a adus pe lume un bebeluș de 800 de grame, născut natural, dar prematur, la doar 26 de săptămâni. A renunțat deja la școală, după ce a terminat nouă clase, iar acum trebuie să facă totul pentru pruncul ei, care se zbate între viață și moarte într-un incubator.

“Am avut foarte multe dureri. Cum am ajuns la spital m-au luat din ce în ce mai tare de la 12 noaptea până la 4 noaptea, când am născut. Toata lumea îmi spunea că sunt mică și că nu e momentul, dar ne-am dorit”, le-a povestit Maria jurnaliștilor.

Ea a mai spus că are prietene care au dat naștere când aveau doar 14 ani.

La această situația, spun specialiștii, s-a ajuns din cauza lipsei de educație și de informare, din cauza neimplicării instituțiilor responsabile și a absenței serviciilor de sprijin în comunitățile defavorizate.

Întrebată care sunt instituțiile direct responsabile, Daniela Buzducea, director Fundația World Vision România, a răspuns: “Ministerul Educației, care trebuie să includă curiculara obligatorie și partea de educație pentru sănătate. Primăria și serviciul public de asistență socială să urmăreasca aceste fete cu risc, dar și sistemul de sănătate care ar trebui să le ofere medicilor de familie instrumente necesare pentru a ajuta acești copii”.

Acum patru luni, Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevedea înființarea unor centre comunitare în comune, acolo unde nu sunt dispensare, însă proiectul cuprins în Pachetul Integrat de Combatere a Sărăciei a fost amânat.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Cât despre tați, 2.500 dintre ei au între 15 și 19 ani, iar 200 nu au împlinit nici măcar vârsta de 15 ani. În prezent, în România o mamă din zece este minoră.Potrivit Știrile Pro TV, Maria, o fată care a devenit mamă la doar 16 ani, s-a îndrăgostit...

Preluat de la EVZ