Fostul premier Victor Ponta l-a felicitat, sâmbătă, cu ocazia zilei de naştere, pe preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, afirmând că este invidios pe statele care au preşedinţi care îşi iubesc ţara şi că România nu este în măsură să dea “lecţii de democraţie”.

loading…

“Vreau să transmit și public un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de naștere a Președintelui Recep Tayyip Erdogan! Îmi asum cu stoicism înjurăturile și acuzațiile care vor urma din partea celor “frumoși și liberi” – cei care simt că noi putem să dăm lecții de democrație și <<Stat de Drept>> tuturor prin modelul <<Negulescu>> sau prin metoda <<Rarinca>>”, a declarat fostul premier Victor Ponta, pe Facebook.

Victor Ponta a afirmat că are trei motive pentru care face aceste urări publice: “este invidios pe statele care au președinți care își iubesc țara” și se bat pentru poporul lor, ceea ce în România nu se întâmplă; indiferent de probleme Turciei în “niciun caz România nu este în măsură să dea lecții”, iar cancelarul Merkel și premierul britanic Theresa May au avut deja vizite oficiale în Turcia.

Ponta a mai spus că este “gata să facă pariu” că “Erdogan va avea vizită oficială în SUA și se va vedea cu Președintele Trump pe cand domnul Iohannis va fi în Fagaraș în drumeție”.

Pe 15 iulie, o facțiune a armatei turce a încercat să preia puterea politică prin înlăturarea Administrației Recep Tayyip Erdogan. Tentativa de lovitură de stat militară a eșuat, dar s-a soldat cu aproape 265 de morți. Aproximativ 50.000 de persoane au fost suspendate din funcții sau arestate după tentativa de lovitură de stat din Turcia, în contextul în care Administrația Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susținătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen.

Administrația Recep Tayyip Erdogan a instituit starea de urgență pe 15 iulie, în contextul tentativei de lovitură de stat militară. În luna octombrie, Turcia a dispus prelungirea acesteia cu alte trei luni. Turcia a dispus de asemenea suspendarea aplicării prevederilor Convenției Europene pentru Drepturile Omului, în cadrul măsurilor care decurg din proclamarea stării de urgență.

Măsurile care au fost adoptate după tentativa de lovitură de stat au fost aspru criticate de către liderii occidentali, conform acestora acțiunile de epurare care vizează forțele militare turce afectează cooperarea bilaterală, inclusiv în cazul luptei împotriva grupării teroriste Stat Islamic

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/ponta-l-a-felicitat-pe-erdogan-de-ziua-de-nastere-erdogan-va-merge-in-sua-iohannis-in-drumetie-36417.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/ponta-l-a-felicitat-pe-erdogan-de-ziua-de-nastere-erdogan-va-merge-in-sua-iohannis-in-drumetie-36417-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Fostul premier Victor Ponta l-a...

Preluat de la romania ntv