Preluând o știre de la Kanad D despre președintele Klaus Iohannis, care cu mulți ani în urmă ar fi fost implicat într-un incident în județul Sibiu, în timpul căruia s-a lovit foarte rău la cap, agenția sputnik.md a dat un titlu manipulator: „Klaus Iohannis – lovit în cap, gata să moară!” și a comentat: „Iohannis a zăcut câteva minute leşinat, martorii nu credeau că se mai ridică – preşedintele nu a vorbit despre acest incident, nu se ştie dacă şi-a făcut control la cap”.

„În satul Bradu (Gieresau, în germană) aparţinând de oraşul Avrig, judeţul Sibiu, în apropiere de casa bunicilor, Klaus Iohannis a suferit un teribil accident care i-ar fi pus în pericol viaţa, relatează un vecin”, scriu rușii care țin neapărat să traducă numele satului în germană și să spună că localitatea ar „aparține” de orașul Avrig, neștiind probabil că satele în România nu aparțin de orașe, ci de o comună și un județ.

Apoi preiau povestea spusă de un vecin în exlcusivitate pentru Kanal D: „Ne-am speriat toţi, am crezut că nu se mai ridica de jos”, spune şi acum săteanul. „A zăcut câteva minute leşinat. Am vrut să chemăm salvarea, însă când să formăm numărul a deschis ochii şi s-a ridicat de jos. Nu credeam că e atât de puternic şi de rezistent. Dacă era altul, putea să fie mort”, a povestit, în exclusivitate pentru KanalD, martorul la acest accident. Nefericitul incident s-ar fi petrecut cu câţiva ani înainte ca Iohannis să candideze la preşedinţie, cu prilejul uneia dintre vizitele pe care actualul şef al statului, pe atunci primar al Sibiului, le făcea la locurile copilăriei. „La un moment dat, i s-a făcut sete şi s-a dus să scoată apă rece din fântână”, relatează vecinul. “Numai că îşi pierduse din dexteritate, aşa că o mişcare greşită a fost suficientă pentru a scăpa mânerul coarbei, care sub greutatea găleţii cu apă, l-a lovit direct în cap”, scrie KanalD.

Sputnik încheie apoteotic, menționând că „preşedintele nu a vorbit niciodată de acest incident, nici de un eventual control medical (consult neurologic, tomografie) — obligatoriu de făcut după o asemenea traumă cum trebuie să fi fost cea descrisă de martor”.

rootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Preluând o știre de la Kanad D despre președintele Klaus Iohannis, care cu mulți ani în urmă ar fi fost implicat într-un incident în județul Sibiu, în timpul căruia s-a lovit foarte rău la cap, agenția sputnik.md a dat un titlu manipulator: „Klaus Iohannis - lovit în cap, gata...

Preluat de la EVZ