Polițiștii specializați în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliției Române fac cercetări în cadrul unui dosar ce vizează efectuarea unor lucrări neautorizate la o biserică din București, monument istoric de clasă A, potrivit IGPR.

loading…

Polițiștii din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române s-au sesizat cu privire la faptul că, la o biserică din București, monument istoric de clasă A, de valoare națională și universală, înscris în Lista Monumentelor Istorice, au fost făcute lucrări de intervenție neautorizată. Autosesizarea a vnit ca urmare a unui control efectuat împreună cu reprezentanți ai Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural a Municipiului București.

Lucrările neautorizate au constat în montarea a două centrale termice și amplasarea, cu sprijinire pe perete, a conductelor, precum și a trei aparate de aer condiționat, fiind perforate perimetral ferestrele pentru traversarea conductelor.

Aceste operațiuni au cauzat distrugerea picturii murale de pe pereții interiori în zonele în care au fost amplasate echipamentele.

Polițiștii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și executarea de lucrări fără autorizație de construire sau de desființare, ori cu nerespectarea prevederilor legale.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/dosar-penal-pentru-lucrari-neautorizate-la-o-biserica-monument-istoric-de-clasa-a-din-bucuresti-36416.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/dosar-penal-pentru-lucrari-neautorizate-la-o-biserica-monument-istoric-de-clasa-a-din-bucuresti-36416-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Polițiștii specializați în protejarea patrimoniului...

Preluat de la romania ntv