Emil și Rodica Rădiță, doi români stabilți în Canada, au fost găsiți vinovați de crimă de gradul 1. Cei doi au refuzat să-și trateze copilul bolnav de diabet, iar băiatul a murit.

Adolescentul în vârstă de 15 ani a murit acum trei ani din cauza unui diabet netratat. La mortea sa, băiatul cântărea doar 16,7 kilograme.

Încă de la vârsta de doi ani, Alex Rădița fusese diagnosticat cu diabet de tip 1. Însă, părinții au refuzat să creadă acest diagnostic și nu au acceptat niciun tratament pentru micuț. Băiatul a ajuns la spital în pragul morții când avea cinci ani. La acel moment băiatul a reușit să fie salvat, iar apoi a fost plasat în grija unei familii adoptive, dar un judecător a decis reîntregirea familiei, după un an, potrivit B1 TV.

La scurt timp după acest moment, familia s-a mutat însă în Alberta, iar copilul nu a mai fost înscris la nicio școală și nici nu a fost dus la medic.

Când a fost chemată ambulanța la locuința soților Rădița, acum trei ani, băiatul avea toți mușchii erau atrofiați, iar corpul său era plin de ulcerații. În plus, Alex (15 ani) cântărea doar 17 kilograme, greutatea unui copil de 5 ani.

Abia la patru ani de la moartea adolescentului, părinții săi au fost găsiți vinovați. Sentința este închisoare pe viață.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Emil și Rodica Rădiță, doi români stabilți în Canada, au fost găsiți vinovați de crimă de gradul 1. Cei doi au refuzat să-și trateze copilul bolnav de diabet, iar băiatul a murit.Adolescentul în vârstă de 15 ani a murit acum trei ani din cauza unui diabet netratat. La mortea...

Preluat de la EVZ