Invitat la emisiunea „Dosar de politician” difuzată de B1 TV, Traian Băsescu a făcut afirmații extrem de dure la adresa Laurei Kodruța Kovesi.

“M-am uitat la disperarea cu care doamna Kovesi anunța 2.150 de dosare pe abuz în serviciu. Vă rog să mă credeți că mi-am dat seama că femeia asta crede că tot poporul ăsta e un popor de proști pe care crede că-i poate manipula”.

“Abuzul, pe definiția pe care a avut-o… e o definiție de tip stalinist, sovietic, în care lasă la interpretare în funcție de interesele politice. E infracțiune de serviciu, nu are nicio treabă cu corupția. A spus 2.150 de dosare! În toată Europa nu există 100 de dosare! În toate statele Uniunii Europene nu există 100 de dosare pe abuz în serviciu”, a spus Băsescu, pentru B1 TV.

În cadrul aceleași emisiuni, fostul președinte a făcut afirmații grave și despre directorul SRI, Eduard Hellvig.

Traian Băsescu a criticat felul în care a fost acuzată Elena Udrea în dosarul Gala Bute, cu privire la faptul că ar fi obţinut ca folos “aplauze”. În acest context, actualul senator PMP,  a afirmat că Eduard Hellvig, ministru al Dezvoltării în Guvernul Ponta 1, a procedat exact ca Elena Udrea.

“Următorul ministru a fost Hellvig. A promovat frunza pe bani la concertul Lady Gaga. Unul are abuz în serviciu, unul e director SRI. Eu l-aş sfătui pe Hellvig să-şi pregătească valijoara. Elena Udrea a stat la beci”, a mai spus fostul președinte.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Invitat la emisiunea „Dosar de politician” difuzată de B1 TV, Traian Băsescu a făcut afirmații extrem de dure la adresa Laurei Kodruța Kovesi.“M-am uitat la disperarea cu care doamna Kovesi anunța 2.150 de dosare pe abuz în serviciu. Vă rog să mă credeți că mi-am dat seama că femeia asta crede...

Preluat de la EVZ