Anunţul a fost făcut de Erdogan, care a specificat că așteaptă confirmarea din partea Parlamentului.

Până acum, liderul de la Ankara s-a limitat să anunţe că va promulga un proiect de lege în acest sens, dacă el va fi adoptat în Legislativ.

Turcia a abolit pedeapsa cu moartea în urmă cu peste un deceniu, iar reintroducerea ei a fost luată în discuţie după puciul eşuat din iulie anul trecut.

De când a avut loc tentativa de lovitură de stat în iulie 2016, Erdogan le-a spus la mitinguri susţinătorilor săi care cer restabilirea pedepsei cu moartea că va promulga orice lege votată în Parlament în acest sens, dar vineri a mers mai departe afirmând că va cere referendum în cazul în care nu va primi rezultatul dorit din Parlament.

Un alt referendum, menit să-i sporească puterile preşedintelui, va avea loc în aprilie. Turcii sunt chemaţi să aprobe sau să respingă proiectul de revizuire a Constituţiei, prin care şeful statului va putea să declare stare de urgenţă, să numească miniştri şi să dizolve Parlamentul, potrivit Digi24.

Erdogan a denunţat atitudinea Uniunii Europene, care a avertizat că, în cazul în care Turcia va reintroduce pedeapsa cu moartea, negocierile pentru integrarea europeană vor fi oprite.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Anunţul a fost făcut de Erdogan, care a specificat că așteaptă confirmarea din partea Parlamentului.Până acum, liderul de la Ankara s-a limitat să anunţe că va promulga un proiect de lege în acest sens, dacă el va fi adoptat în Legislativ.Turcia a abolit pedeapsa cu moartea în urmă cu...

Preluat de la EVZ