„Ne aflăm într-un moment de cotitură pentru România, în care instituţiile de forţă – nedemocratice – încearcă să devină stat în stat şi să decidă politica economică, socială, politica de investiţii şi chiar cea externă. Spre asta ne îndreptăm. În curând, vom vedea DNA anchetând parlamentari şi miniştri pentru că au decis să crească salariul minim sau pentru că au decis să înăsprească politica fiscală faţă de multinaţionalele care îşi exportă profitul. Deja se fac paşi în acest sens, sub oblăduirea preşedintelui Iohannis”, a scris Tăriceanu pe contul său de socializare.

Afirmaţiile sale vin în contextul în care DNA i-a audiat pe miniştrii de Interne (Carmen Dan), Externe (Teodor Meleşcanu) şi pentru relaţia cu Parlamentului (Graţiela Gavrilescu) despre adoptarea OUG 13.

Tăriceanu a acuzat o “imixtiune nepermisa” a DNA in activitatea guvernului în acest caz. El a spus recent că “anchetarea deciziilor politice ale guvernului nu s-a pomenit nicaieri in Europa” iar “raspunderea pentru aceste acte e una politica si guvernul trebuie sa dea socoteala in fata electoratului” sau a Parlamentului.

“Eu cred că suntem un unicat în Europa, în care procuratura anchetează deciziile politice ale Guvernului”, a spus el.

Tăriceanu a reclamat la Curtea Constituţională un conflict de natură constituţională între DNA şi Guvern. Preşedintele Senatului consideră că, procedând la anchetarea oportunităţii, circumstanţelor şi împrejurărilor elaborării proiectului de act normativ, reprezentanţii Ministerului Public au uzurpat unele dintre competenţele Guvernului, prin Ministerul de Justiţie, fapt care a condus la apariţia unui conflict juridic de natură constituţională, în sensul deciziilor CCR.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Ne aflăm într-un moment de cotitură pentru România, în care instituţiile de forţă - nedemocratice – încearcă să devină stat în stat şi să decidă politica economică, socială, politica de investiţii şi chiar cea externă. Spre asta ne îndreptăm. În curând, vom vedea DNA anchetând parlamentari şi miniştri pentru...

Preluat de la EVZ