UPDATE – Ovidiu Marincea, consilier al Directorului SRI, a făcut următoarele precizări:

„Procesul de numire a prim-adjunctului SRI este unul foarte bine reglementat; ține cont, în primul rând, de problematica siguranței naționale și se face printr-o procedură internă amplă. Din aceste motive, numele vehiculate în spațiul public, până la momentul înaintării propunerii, sunt speculații.


Potrivit informațiilor pe care le-am obținut până în prezent, acesta a fost șeful unei unități centrale din cadrul SRI, cea de contrainformații, iar înainte de numirea Elenei Istode, general SRI, supranumită Anaconda, în fruntea unității care se ocupă de ofițerii deplin conspirați ai serviciului, a avut atribuții și în această zonă.

Dan Valentin Căpșună a fost avansat de președintele Traian Băsescu de la gradul de colonel la cel de general cu o stea, în martie 2011, și este considerat unul dintre liderii taberei anti-Coldea din Serviciul Român de Informații.

Deocamdată, numirea nu a fost anunțată oficial, urmând ca acest anunț să fie făcut cu ocazia bilanțului SRI, decretul urmând a fi semnat de președintele Klaus Iohannis înainte de acest moment.

Potrivit unor surse de încredere, viitorul prim-adjunct al SRI este cotat ca fiind un ofițer de informații de școală veche. De la Direcția de Contraspionaj a fost mutat de Florian Coldea în 2013 la „acoperiți”, iar în vara acestui an l-au adus înapoi și l-au pus șef la Direcția de Contrainformații Economice. 

Faptul că, din 2011 până în prezent, generalul Căpșună nu a mai fost avansat în grad demonstrează faptul că nu a făcut parte din grupul de favoriți ai fostului prim-adjunct Florian Coldea, ne-au precizat surse din zona serviciilor de informații.

Reamintim că, în ianuarie, generalul cu patru stele Florian Coldea, șeful operativ al SRI, a fost suspendat din funcție în urma dezvăluirilor făcute de fostul parlamentar Sebastian Ghiță, care afirma că și-a petrecut vacanțele alături de familia generalului. După anchetă, Coldea a fost oficial repus în funcție, însă generalul a cerut să fie trecut în rezervă. Scandalul a făcut obiectul unei anchete a comisiei parlamentare de control a SRI, la care directorul serviciului, Eduard Hellvig, a fost chemat să ofere explicații.

Citește și: CÂND va fi numit ÎNLOCUITORUL lui Florian Coldea la SRI

Adrian Țuțuianu aruncă BOMBA. Ce s-a întâmplat în cazul GENERALULUI COLDEA

rootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
UPDATE - Ovidiu Marincea, consilier al Directorului SRI, a făcut următoarele precizări:„Procesul de numire a prim-adjunctului SRI este unul foarte bine reglementat; ține cont, în primul rând, de problematica siguranței naționale și se face printr-o procedură internă amplă. Din aceste motive, numele vehiculate în spațiul public, până la momentul înaintării...

Preluat de la EVZ