Cascadorul Paul Petrovici, bun prieten cu Sergiu Nicolaescu, povestea că, înainte de moartea marelui regizor, acesta şi soţia lui nu se mai înţelegeau, dar Dana ar fi rămas alături de el din interes. „Ea l-a luat pentru avere. Şi naşa lor de cununie, care le-a făcut cunoştinţă, ştia de preferinţele lui pentru femeile mai tinere. Aşa a reuşit să-l despartă de fosta lui soţie”,declara Paul Petrovici, pentru Libertatea. Acesta nu credea că testamentul defunctului ar fi valid, pentru că, susţinea fostul cascador, în ultimii 4-5 ani, Nicolaescu “nu mai ştia ce semnează”. Mai mult, Petrovici o acuză pe Dana că nu ar fi avut grijă de soţul ei aşa cum s-ar fi cuvenit: “El trebuia să respecte un regim alimentar, dar ea îl îndopa cu pizza”.

După moartea regretatului regizor, bătălia pentru avere s-a dat între Dana Ionică, femeia care i-a fost alături până în ultima clipă de viață, și Iolanda Nicolaescu, sora regretatului maestru. Obosită să se mai lupte cu iubita fratelui ei, bătrâna a acceptat să se împace cu văduva lui Sergiu. Primul pas, se pare, l-ar fi făcut văduva regizorului, care s-ar fi interesat de soarta bătrânei la bucătăreasă, o femeie care lucrează pentru familia Nicolaescu de 35 de ani. Aceasta din urmă i-ar fi spus că toată cearta i-a făcut numai rău Iolandei, motiv pentru care a slăbit 10 kilograme.

În cartea scrisă chiar de el, regretatul mare regizor vorbește despre viața sa dedicată în întregime filmului și dezvăluie amănunte ce ar putea face la rândul lor subiectul unui film de succes. În volumul intitulat „Viață, Destin și Film”, apărut la Editura Universitară, fostul cinefil mai povestește și despre viața, copilăria și familia sa, publicând mai multe fotografii cu el în diferite ipostaze: la vârsta de 5 ani, adolescent, elev al Școlii de Ofițeri de Marină, student la Institutul Politehnic București, dar și în familie. Sergiu Nicolaescu a murit în dimineața zilei de 3 ianuarie 2013.

rootstireaActualitate/EsentialCultură
Cascadorul Paul Petrovici, bun prieten cu Sergiu Nicolaescu, povestea că, înainte de moartea marelui regizor, acesta şi soţia lui nu se mai înţelegeau, dar Dana ar fi rămas alături de el din interes. „Ea l-a luat pentru avere. Şi naşa lor de cununie, care le-a făcut cunoştinţă, ştia de...

Preluat de la EVZ