loading…

Ca să-și dea copiii la cele mai bune școli, sute de părinți caută disperați pe cineva care să-i ia în spațiu pentru a obține viza de flotant.

În unele cazuri, se ajunge ca zeci de oameni să aibă viză de flotant pe o garsonieră de 30 mp. Iar cei care oferă viza câștigă și câteva sute bune de lei.

Ministerul Educației transmite că știe de existența acestei probleme și că încearcă să găsească un cadrul legal pentru stoparea fenomenului.

“Am avut o discuție cu doamna ministru de Interne legat de această problemă care devine tot mai serioasă. Dacă se constată că se cer bunuri materiale în schimbul luării în spațiu, trebuie sesizată imediat Poliția, de recomandat să sune la 112. Nu există reglementări în România privind numărul de persoane care pot să aibă flotant într-o încăpere. De aceea avem acele situații anormale pe care și dumneavoastră le-ați sesizat, în care pe locuința unui cetățean se emit 60/70 vize de flotant. Metodologia privind înscrierea a preluat toate observațiile din teritoriu, de la toate inspectoratele școlare”, a declarat pentru Mediafax, Liviu Pop, secretar de stat în Ministerul Educației.

Pe de altă parte, asociațiile de părinți susțin că dacă școlile ar fi toate la același nivel, nu ar mai exista părinți care să dorească să-și dea copilul la altă școală decât cea din circumscripția căreia aparține.

“Problema este că nu știu cât este de corect să îngrădim dreptul părintelui de a alege o calitate superioară. Deci, problema este în cealaltă parte, cum să facem să aducem toate școlile la același nivel. Cred eu că soluția care poate fi luată este să nu se mai dea viză de flotant la un apartament decât în funcție de suprafață și de numărul de persoane. Pentru că nu cred că se poate ca într-un apartament de două camere, de 50 mp, să stea zece persoane. Pe de altă parte, mă gândesc și la părinții care doresc ca elevii să învețe în cele mai bune condiții. Sunt lucruri care sunt foarte greu de combătut și trebuie să ne gândim și la drepturile părinților pentru că sunt niște reglementări internaționale. Suntem prinși între ciocan și nicovală”, a explicat, pentru Mediafax, Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți.

Problema pare cu atât mai greu de rezolvat cu cât reglementările în domeniu lipsesc.

Anul trecut, unele unități școlare aveau câte opt clase de pregătitoare a câte 30-35 de elevi. Multe școli ajung astfel să fie supraaglomerate din cauza numărului insuficient de săli.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/cum-ajung-zeci-de-parinti-cu-viza-de-flotant-pe-o-garsoniera-ca-sa-dea-copiii-la-scoli-bune-36392.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/cum-ajung-zeci-de-parinti-cu-viza-de-flotant-pe-o-garsoniera-ca-sa-dea-copiii-la-scoli-bune-36392-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv