Clubul Sportiv Universitar Știința București a organizat, joi, o conferință de presă, în care au fost dezbătute probleme esențiale pentru viitorul baschetului românesc. Au participat la eveniment Claudia Georgescu, directorul Federației Sportului Școlar și Universitar (FSSU), Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet (FRB), Victor Mihăilescu – directorul clubului sportiv universitar Știința București și Vasile Gîlcă, președintele secției de baschet.

„Accentul se pune pe latura duală educație / sport. Nu ne interesează să avem rezultate imediate, ci ne dorim să fim un club formator care trimite mai departe jucătorii către loturile naționale ale României. Dorința noastră este să avem cât mai mulți jucători la prima reprezentativă în viitorul apropiat”, a afirmat Victor Mihăilescu, cel care a reamintit că, de-a lungul timpului, la Știința București au fost legitimați tenismenul Ion Țiriac, handbalistul Cristian Gațu, sau baschetbalistul Alin Savu.

Vasile Gîlcă, unul dintre creatorii acestui proiect, a discutat despre obiectivele pe care și le propune în următorii cinci ani și despre stafful profesionist pe care îl are la dispoziție. „Alături de noi în acest proiect au venit cei mai valoroși tineri jucători din România, mare parte dintre sportivii noștri fiind selecționați în loturile naționale de juniori. Am reușit să conturăm un staff extrem de puternic, așa cum au marile echipe de-afară. Avem specialiști petru fiecare departament în parte și încercăm să asigurăm cele mai bune condiții pentru jucătorii noștri, astfel încăt să fie preocupați de antrenamente și de școală. Avem alături de noi antrenori cu mare experiență, psihologi, nutriționiști, medici, kinetoterapeuți, preparatori fizici, antrenori, specialiști pe partea de marketing și comunicare. Pariul nostru pe care îl lansăm astăzi, aici, în fața dumneavoastră, este ca în campania pentru EuroBasket 2021 să avem cât mai mulți jucători în echipa națională care au trecut pe la Știința București.”

„Ne-am bucura să avem astfel de proiecte în mai multe locuri din țară și m-aș bucura dacă proiectul viabil pe care l-ați prezentat astăzi va prinde contur”, a spus și Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet.

Un moment inedit petrecut în cadrul evenimentului a fost cel în care baschetbalist Dimitris Rasty a adresat câteva întrebări din postura de blogger. Horia Păun și Claudia Georgescu l-au încurajat pe tânărul internațional de tineret să-și continue cariera în baschet. Parte esențială a vieții și a activității sportive, hidratarea a avut parte de un episod la care au participat jurnaliștii prezenți la conferință. Aceștia au fost invitați de sportivi să consume cu încredere apă de la robinet din rețeaua publică, așa cum și ei fac după antrenamente, pe fiecare masă fiind plasate carafe cu apă din rețea. Reprezentanții presei au fost informați că în București există 56 de puncte de control stabilite de Direcția de Sănătate Publică și 181 de puncte de control computerizateale Apa Nova București, în care zilnic se analizează peste 55 de parametri fizico-chimici.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/apa.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/apa-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialAlte sporturi
Clubul Sportiv Universitar Știința București a organizat, joi, o conferință de presă, în care au fost dezbătute probleme esențiale pentru viitorul baschetului românesc. Au participat la eveniment Claudia Georgescu, directorul Federației Sportului Școlar și Universitar (FSSU), Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet (FRB), Victor Mihăilescu – directorul clubului...

Preluat de la EVZ