loading…

Procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției, a înaintat către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) o cerere de eliberare din funcție, prin pensionare, aceasta urmând să fie discutată în ședința plenului CSM de marți, 28 februarie.

Pe ordinea de zi a plenului Consiliului Superior al Magistraturii din 28 februarie se află cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de Constantin Sima, notează Mediafax.

Procurorul, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției, a fost audiat în calitate de martor, pe 6 februarie, la sediul DNA, fiind citat în dosarul deschis după adoptarea ordonanței de urgență privind modificarea codurilor penale.

Constantin Sima a fost detașat de la Parchetul General la Ministerul Justiției, după ce portofoliul a fost preluat de Florin Iordache. Ulterior, după demararea anchetei privind redactarea și adoptarea ordonanței de urgență privind modificarea codurilor, procurorul general al României a cerut retragerea acestuia, cerere aprobată de CSM. În aceeași situație este și Oana Hăineală.

Procurorii DNA au deschis o anchetă ca urmare a unei sesizări primite după adoptarea OUG 13. DNA a cerut documente Ministerului Justiției privind persoanele care au lucrat la redactarea proiectelor.

Ordonanța de urgență 13 a fost abrogată.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/procurorul-constantin-sima-cere-csm-ului-eliberarea-din-functie-prin-pensionare-36355.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/procurorul-constantin-sima-cere-csm-ului-eliberarea-din-functie-prin-pensionare-36355-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv