loading…

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat, astăzi, la Arad, că a semnat procedurile pentru vaccinul tetravalent, care ar urma să fie distribuit în toată țara din 28 februarie, în timp ce pentru vaccinul hexavalent contractul va fi semnat săptămâna viitoare și a primit garanții că prețul de la licitația anulată va fi păstrat.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a fost întrebat de către jurnaliști, în timpul unei vizite la Arad, vineri, despre situația vaccinurilor tetravalent și hexavalent, spunând că primul va fi distribuit peste câteva zile.

“Pentru tetravalent am semnat acum două zile (miercuri – n.r.) și va intra săptămâna viitoare, dacă nu greșesc, pe data de 28 are termenul de livrare, va intra în toată țara. Vaccinul hexavalent, așa cum știți, procedura de anul trecut a fost incorectă, pe care nu am primit aviz de control financiar preventiv. Puteam să îmi asum această decizie, dar puteam fi acuzat de abuz în serviciu la un moment dat și am ales varianta legală de a anula contractul și am făcut o procedură scurtă, iar contractul va putea fi semnat la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Bodog.

Ministrul a adăugat că a primit garanții că va fi menținut prețul de la licitația anulată.

“Pentru că am fost acuzat că prin faptul că am anulat acest contract vom obține un preț crescut la vaccin, eu am avut o întâlnire la cel mai înalt nivel cu reprezentanții firmei și am fost asigurat că se va menține prețul cel mai scăzut, din procedura de licitație. În același timp a fost demarată o procedură de acord-cadru, pentru că aceasta e o soluție doar de avarie, multianuală pentru a asigura necesarul de vacicin și să nu mai avem probleme cu stocurile”, a spus Bodog.

Conform sursei citate, pentru vaccinul tetravalent există stoc suficient.

“Am temeri cu privire la vaccinul hexavalent în ceea ce privește stocurile, pentru că, datorită faptului că lipsește de pe piață vaccinul de hepatită B, datorită unor probleme de producție, s-a făcut o modificare de schemă de vaccinare și se folosește tot vaccin hexavalent. Dar sper că în două luni să rezolve problema de producție”, a spus ministrul, conform 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/ministrul-sanatatii-a-anuntat-ca-vaccinul-tetravalent-va-fi-distribuit-din-28-februarie-36388.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/ministrul-sanatatii-a-anuntat-ca-vaccinul-tetravalent-va-fi-distribuit-din-28-februarie-36388-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv