Mircea Lucescu și echipa sa, Zenit Sankt Petersburg, au fost eliminați, dramatic, joi, de Anderlecht Bruxelles, formația lui Nicușor Stanciu și Alex Chipciu. Rușii s-au impus pe teren propriu cu 3-1, dar au ratat calificarea în „optimile” Ligii Europa, pentru că în tur, belgienii câștigaseră cu 2-0.

Scorul a fost deschis în prima repriză, de Victor Giuliano, în minutul 24. Apoi, în partea a doua, elevii lui Lucescu au mai înscris de două ori, prin Artem Dzyuba (72) și Victor Giuliano (78). Însă, în minutul 90, belgienii au înscris golul calificării, grație lui Isaac Thelin. Chipciu și Stanciu au fost titluari la Anderlecht și au fost schimbați în repriza secundă, în minutul 68, respectiv 73.

„Încerc să uit ce s-a întâmplat. Încă nu-mi revin după eliminare. Din nou am pățit asta, să se decidă rezultatul în ultimul minut. Ăsta-i fotbalul! Ce s-a întâmplat acolo, pe partea dreaptă… Noi am făcut un meci foarte bun, ei cred că n-au avut nicio ocazie. La Bruxelles s-a jucat calificarea, aici la noi am jucat foarte bine. Îi felicit pe Chipciu și Stanciu. Sunt doi jucători români care s-au impus într-un fotbal foarte rapid. Am vorbit cu ei după meci și i-am felicitat. Sper să se ducă mai departe, să nu fie de pomană această eliminare a noastră. Nu se pune problema să fiu demis”, a spus Lucescu la Digi Sport.

rootstireaActualitate/EsentialFotbal extern
Mircea Lucescu și echipa sa, Zenit Sankt Petersburg, au fost eliminați, dramatic, joi, de Anderlecht Bruxelles, formația lui Nicușor Stanciu și Alex Chipciu. Rușii s-au impus pe teren propriu cu 3-1, dar au ratat calificarea în „optimile” Ligii Europa, pentru că în tur, belgienii câștigaseră cu 2-0.Scorul a fost...

Preluat de la EVZ