“România va rata ținta de deficit bugetar de 3% atât în acest an, cât și în 2018, arată comisarul european pentru afaceri economice și financiare, Pierre Moscovici, care întărește previziunile Comisiei Europene prezentate în Raportul de țară, și spune că așteaptă de la Guvern „anunțuri credibile” privind măsurile necesare pentru a asigura încadrarea în Pactul de stabilitate și creștere.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că Guvernul PSD-ALDE, prin măsurile iresponsabile și nesustenabile luate și anunțate, expune România la riscul de a fi sancționată pentru că nu respectă angajamentele europene pe care și le-a asumat, dar și că va crește totodată îndatorarea viitoarelor generații.

Ce trebuie să facă Guvernul? Să retragă cel puțin o parte din măsurile populiste propuse și să reducă din cheltuielile excesive, altfel, pe lângă riscul de a fi sancționați de Uniunea Europeană, va fi nevoit să taie fonduri de la domenii importante precum infrastructura, educația sau sănătatea. Am mai spus, acest Guvern și-a pierdut iremediabil credibilitatea în fața partenerilor europeni, iar Comisia Europeană este cu ochii pe el și sancțiunile nu vor întârzia să apară dacă acțiunile sale sunt în continuare iresponsabile. România nu trebuie să mai fie expusă unui risc precum cel din 2008, când prim-ministrul Tăriceanu a lăsat țara cu un deficit de 5,4%, deși aveam o creștere economică de 8,5%, și am resimțit din plin criza economică tocmai din cauza cheltuielilor nesăbuite”, a scris europarlamentarul PMP pe pagina sa de Facebook. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
'România va rata ținta de deficit bugetar de 3% atât în acest an, cât și în 2018, arată comisarul european pentru afaceri economice și financiare, Pierre Moscovici, care întărește previziunile Comisiei Europene prezentate în Raportul de țară, și spune că așteaptă de la Guvern „anunțuri credibile” privind măsurile necesare...

Preluat de la EVZ