“Da, am fost în Siria de două ori, nu minte, dar are nişte nuanţe puţin diferite. Nu m-a trimis nimeni, am fost din propria iniţiativă. Lui Buzoianu i-am povestit despre posibilitatea de a-l vedea pe Hayssam, nu era nici interesant nici exotic, eu am simţit nevoia să-l văd pentru a-mi clarifica nişte chestiuni de ordin personal. Am aflat numărul lui de telefon cu care ţinea legătura cu familia şi l-am contactat când eram într-o călătorie de afaceri în China, am vb cu el şi i-am spus că vreau să îl văd, am stabilit detalii… apoi într-o altă împrejurare i-am povestit şi lui Buzoianu.

Interesul meu a fost că domnul Hayssam a depus un denunţ la DNA în care preşedintele Băsescu i-a spus să ţină legătura cu Dorin Iacob. A fost a doua sau a treia zi după răpire… eu i-am zis că nu e bine să stea în contact cu Hayssam pe niciun canal. Vă spun exact care a fost discuţia mea cu Băsescu: eu i-am spus că nu îi recomand să ia legătura cu Hayssam, că eu îl cunosc şi am un canal privat pentru o astfel de legătură care nu trebuia sa fie la nivelul preşedintelui Romţniei şi mi-a spus că deja s-a văzut cu el şi a avut un contact şi un om de legătură cu el. Mai târziu am aflat ca e vorba de Yassin. I-a spus lui Hayssam să ţină legătura prin mine de atunci încolo. Acest episod este dublat de altceva: am fost la Hayssam la birou şi la 10 min după ce am plecat a fost arestat, eu habar n-aveam de operaţiuni şi de nimic, eram doar un om politic”, a declarat Iacob la Antena 3.

Declarațiile lui Omar Hayssam

Omar Hayssam a confirmat că vizitele aveau legătură cu fostul președinte al României, Traian Băsescu. “Dorin Iacob m-a vizitat de două ori în Siria. O dată singur, apoi cu Buzăianu, cu avionul privat. Era cu referendumul din mai 2017. A vrut să vadă ce dovezi am și dacă am de gând să dau ceva în presă împotriva lui Traian Băsescu. Când m-a arestat, Adriana Săftoiu anunța la televizor că am fost arestat, dar eu eram liber. Abia după 15 minute m-au arestat. Am fost arestat pe baza relațiilor româno-siriene. Am stat 4 ani în închisoare în Siria“, a anunțat Omar Hayssam.

rootstireaActualitate/Esential
'Da, am fost în Siria de două ori, nu minte, dar are nişte nuanţe puţin diferite. Nu m-a trimis nimeni, am fost din propria iniţiativă. Lui Buzoianu i-am povestit despre posibilitatea de a-l vedea pe Hayssam, nu era nici interesant nici exotic, eu am simţit nevoia să-l văd pentru...

Preluat de la EVZ