loading…

Decizie în premieră a unei instanțe din România în cazul creditelor în franci elvețieni. Judecătorii au decis echilibrarea cursului valutar, astfel încât banca și datornicul să împartă povara.

Verdictul le-ar putea da speranță și celor împrumutați în alte valute, notează antena3.ro.

Decizia instanței aduce cursul valutar la un echilibru care împarte povara între împrumutat și bancă.

Atunci când clientul a luat creditul, cursul francului elvețian era de 1,8 lei. intre timp, cursul a sarit la 4,2 lei. Printr-o formula, instanta a decis ca ratele viitoare sa fie platite la un curs de 3 lei pe franc, iar orice a platit clientul peste acest curs de-a lungul timpului sa ii fie returnat.

Reprezentanții băncii au transmis că vor ataca decizia judecătorului. Aproape 700 de mii de români au întârzieri mai mari de 30 de zile la plata ratelor la împrumuturi.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/decizie-importanta-pentru-romanii-cu-credite-in-franci-o-instanta-a-decis-echilibrarea-cursului-valutar-36347.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/decizie-importanta-pentru-romanii-cu-credite-in-franci-o-instanta-a-decis-echilibrarea-cursului-valutar-36347-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv