Potrivit unor informații neoficiale, și directoarea Mariana Georgescu din Primaria sector 2, apropiată de fostul primar Neculai Onțanu, are zilele numărate în urma unui control care a verificat cum a coordonat apariția publicației Primăriei, “Foișorul de foc”.

Asociația Foișorul de Foc – Divizia Civică Voluntară, cunoscută ca Armata lui Onțanu,  funcționează din 2011. Asociatia „Foișorul de foc – voluntariat şi parteneriat pentru viaţă” este un ONG care a înfiintat „Divizia Civica Voluntara” (DCV), un corp de voluntari pregatiti, teoretic, pentru situații de urgență. În fapt, potrivit comisarul.ro, ONG-ul de casă al fostului primar Onțanu era una dintre cele mai bine finanțate asociații crescute la umbra unei primării.

Cu aspect de formațiune paramilitară, fondată ți sustinuță de lideri ai UNPR, cu uniforme și mașini de teren pregătite să „intervină” oricând, DCV primea anual girul instituțiilor statului, într-o ședință solemnă desfășurată în sediul Primariei Sectorului 2.

Organizatia a fost înființată de către președintele fondator general (r) Constantin Apetroaie, fost expert pe probleme de analiza de intelligence în cadrul Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA), trecut în rezervă în 2010.

„Divizia Civică Voluntara” dispune de sedii spațioase, tehnică de ultimă oră, mașini de teren și tot felul de resurse, consumabile sau nu. Are șase rânduri de uniforme, inclusiv ținuta de paradă a „garzii de onoare” (un costum ce imita, la limita legii, uniforma Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazu”), mai scria comisarul.ro

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Potrivit unor informații neoficiale, și directoarea Mariana Georgescu din Primaria sector 2, apropiată de fostul primar Neculai Onțanu, are zilele numărate în urma unui control care a verificat cum a coordonat apariția publicației Primăriei, “Foișorul de foc”.Asociația Foișorul de Foc - Divizia Civică Voluntară, cunoscută ca Armata lui Onțanu, ...

Preluat de la EVZ