loading…

Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a murit, iar altul a fost grav rănit, joi, după ce scutul unui motor electric s-a prăbușit peste ei, în timp ce făceau reparații. Accidentul de la Sucursala Electrocentrale Turceni este anchetat de către inspectorii de muncă.

Directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, Florentina Motea, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că în urma accidentului de la Termocentrala Turceni un bărbat în vâârstă de 52 de ani a murit pe loc, iar un coleg al acestuia a fost rănit grav, el fiind transportat de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu-Jiu.

”S-a primit un apel pe 112 pentru două persoane, la Termocentrala Turceni, un accident de muncă, cu două victime. Una dintre ele a fost găsită decedată cu un traumatism cranio cerebral grav, cu leziuni incompatibile cu viața. Cealaltă victimă are 44 de ani, tot bărbat, cu ambele picioare fracturate, cu sindrom de strivire. A fost adus la Turceni, la spital și de la Turceni l-am transferat cu ambulanța la UPU Târgu-Jiu, pentru investigații”, a spus Florentina Motea.

Cei doi angajați ai CE Oltenia făceau reparații la motorul electric de la sala turbine a Blocului Energetic 2, în momentul producerii accidentului de muncă. Muncitorii au fost striviți de un scut, care s-a prăbușit peste ei.

”Am fost sunați de conducerea Complexului Energetic Oltenia că la SE Turceni a avut loc un accident mortal. O persoană de 52 de ani a murit. Lucra la un motor electric, se pare că ar fi căzut scutul de la motor pe bărbatul de 52 de ani. Am dispus trimiterea unei echipe din doi inspectori de muncă la fața locului să dispună primele măsuri legale. O altă persoană ar fi fost rănită la picioare, potrivit primelor informații”, a declarat George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.

Medicii au anunțat că, după acordarea primelor îngrijiri medicale, bărbatul care se află în stare gravă ar putea fi transferat la o altă clinică din țară.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/un-angajat-al-ceo-a-murit-iar-altul-a-fost-ranit-dupa-ce-peste-ei-a-cazut-scutul-unui-motor-36317.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/un-angajat-al-ceo-a-murit-iar-altul-a-fost-ranit-dupa-ce-peste-ei-a-cazut-scutul-unui-motor-36317-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv