Aproape zilnic se aud pe la bufetele, culoarele și birourile Casei Poporului cuvinte admirative la adresa celui care, până nu demult, era considerat inamicul politic numărul 1 al pesediștilor, liberalilor sau liberal-democaților.

„Măi frate, omul ăsta e tare de tot. Nu îl auzi să vorbească ceva ce nu stăpânește la virgulă. Le spune ăstora pe lege, pe procedură, de parcă e de când s-a născut parlamentar. E tare de tot. Animal politic”, vorbesc parlamentarii despre fostul președinte Traian Băsescu.


FOTO: Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu sunt acuzați  că fac jocurile în cerc restrâns FOTO: MARIUS VLADUnii dintre senatori și deputați își pun chiar serios problema să i se alăture acestuia în PMP, dar spun că nu au curajul să facă acest pas, întrucât nu sunt siguri că fostul lider al PMP primește traseiști politici.

„Eu aș pleca oricând la Băse, dar nu am curajul să fac pasul. Nu sunt sigur că ăsta nu a pierdut nicio luptă?! Referendumuri, primărie, președenție, suspendări. E bun de tot Băse”, spun parlamentari care ar schimba oricând partidul pentru a se înscrie în PMP.


FOTO: Foștii PDL-iști ar merge  mai degrabă cu Băsescu decât cu Predoiu FOTO: NICU DÎRDÎIAC Nostalgia PDL-iștilor

Spre o mărire a partidului fondat de Traian Băsescu s-ar îndrepta mai mulți lideri din teritoriu ai liberalilor, dar și actuali sau foști parlamentari, în special foști pedeliști, care nu se înțeleg cu colegii lor din vechiul PNL.

„Noi nu putem să fim subordonații peneliștilor. Ei nu știu cu cârca, ei sunt filosofi. Când e vorba de voturi, la muncă ieșim noi, că ei nu au oameni. Trebuie o mână forte la șefia partidului dacă se vrea un partid mare. Dacă iese Orban sau chiar Predoiu, cred că mai multe organizații vor spune „Adio PNL”! Nu sunt oameni care să poată face treabă în PNL. Ne gândim serios să facem pasul la PMP”,spun lideri pedeliști ai liberalilor.

Tăriceanu dictează tot

În culise se vorbește că și unii dintre oamenii conduși de Călin Popescu Tăriceanu, în special dintre cei care au muncit și au băgat bani în campania electorală, dar nu au prins un loc în Parlament, se gândesc serios să plece din ALDE și să se alăture PMP. „Șefii de la centru dictează tot, fără să ne întrebe. Când am cerut ceva pe la Guvern, pe la deconcentrate, ni s-a spus că nu e loc, că nu avem om în Parlament. Dacă nu vom fi băgați în seamă, plecăm la Băsescu, care este în creștere”,spun lideri din teritoriu ai ALDE.

Fără miere la guvernare

Lucrurile nu sunt roze nici la social-democrații lui Liviu Dragnea. Unii parlamentari sunt nemulțumiți de faptul că sunt ignorați de șeful suprem, că nu au oameni din județele lor în ministere sau agenții, și nici în conducerea județelor la nivel de deconcentrate.


FOTO: Liviu Dragnea nu a reușit, după ce a luat 46% la parlamentare cu PSD, să își mulțumească toți parlamentarii FOTO: NICU DÎRDÎIAC„Nu suntem băgați deloc în seamă de Dragnea și gașca lui. Și-a văzut sacii-n căruță,ne-a folosit, acum, gata, ne-a spus pas. «Eu v-am făcut parlamentari» ne-a zis Dragnea. Asta a fost jignirea maximă. A uitat că noi am muncit prin noroaie ploaie, zăpadă, frig și cu banii noștri să ia PSD un scor mare. Nu mergem noi la liberali sau ALDE, că sunt trădători. Cel mai sigur e la Băse. Are cuvânt, e cel mai bun politician de după Revoluție și e în creștere zilnică”, declară pesediștii nemulțumiți de actuala conducere a partidului.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/clipboard03_34.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/clipboard03_34-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Aproape zilnic se aud pe la bufetele, culoarele și birourile Casei Poporului cuvinte admirative la adresa celui care, până nu demult, era considerat inamicul politic numărul 1 al pesediștilor, liberalilor sau liberal-democaților.„Măi frate, omul ăsta e tare de tot. Nu îl auzi să vorbească ceva ce nu stăpânește la...

Preluat de la EVZ