“Există o singură “voce” răspunzătoare pentru toate deciziile majore. Restul imită şi aprobă. Cine nu se supune este eliminat din “joc””, spune fostul vicepreşedinte PSD despre situaţia din partid, pe blogul personal.

“PSD se confruntă şi cu o criză majoră în interiorul partidului. Cum s-a ajuns aici? Este rezultatul managementului politic promovat de actuala conducere, stil care se bazează pe decizii în grup restrâns. De aici şi inabilitatea de a reacţiona corespunzător la situaţii de criză. Când nu te consulţi cu toţi preşedinţii de organizaţii din judeţ, când forurile de conducere devin arbitrare, când biroul permanent se întruneşte… ocazional etc., este normal să nu mai ai capacitatea de reacţie. Pierzi contactul cu realitatea. Mai mult, în acest fel reuşeşti să transformi un partid de talia PSD într-un colos cu picioarele de lut. Îi iei toată puterea”, spune el.

El propune ca liderii organizaţiilor judeţene să fie consultaţi cu privire la deciziile care se iau la centru. “Am discutat cu mulţi dintre ei şi se plâng că sunt puşi în faţa faptelor/deciziilor îndeplinite fără a li se da dreptul la opinie”

“Implicarea foştilor membri ai Guvernului Ponta în dezbaterile din cadrul partidului. Realizările Guvernului Ponta au contribuit considerabil la câştigarea alegerilor locale şi parlamentare. Azi prea puţini lideri din acea perioadă mai sunt promovaţi public. Şi cel mai puţin Ponta!”, este o altă propunere a lui Niţă.

Încetarea „epurărilor” politice, prin metoda excluderii sau trecerii pe linie moartă a celor care îşi exprimă părerile, o nouă platformă program a partidului cu implicarea tuturor şi un congres extraordinar care să ia în calcul modificarea statutului sunt alte propuneri ale fostului vicepreşedinte PSD.

“Sunt membru PSD de peste 20 de ani şi am destulă experienţă pentru a realiza că partidul nu este pe drumul cel bun. Ultimul lucru de dorit este să urmeze soarta PNL şi PDL care s-au autodistrus lăsându-se controlate de tipul conducătorului unic. Ideea de unitate nu cred că a apărut întâmplător la oamenii din stradă (indiferent de păreri). Doar uniţi, de la cel mai mic grup, până la întreagă Românie, putem merge mai departe”, mai consideră el.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
“Există o singură “voce” răspunzătoare pentru toate deciziile majore. Restul imită şi aprobă. Cine nu se supune este eliminat din “joc””, spune fostul vicepreşedinte PSD despre situaţia din partid, pe blogul personal.“PSD se confruntă şi cu o criză majoră în interiorul partidului. Cum s-a ajuns aici? Este rezultatul managementului...

Preluat de la EVZ