loading…

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, pentru Mediafax, că salariul minim pe economie va crește la 1.750 de lei, odată cu adoptarea noii legi a salarizării, iar primarii vor avea trei trepte de salarizare, Primarul General al Bucureștiului urmând să aibă salariu de ministru.

,,Încercăm să schimbăm filozofia întregii legi pentru că indemnizațiile vor fi separate de salarii, până acum au fost împreună. Se știe clar că persoanele care beneficiază de imnizații și de salarii nu pot avea niciun fel de sporuri, nici măcar de sporul de vechime nu beneficiază, și atunci se ajungea în situația iarăși vă dau exempul primăriilor în care primarul era undeva la jumătatea schemei între angajații primăriei pentru că toți directorii cu sporuri, cumulate și chiar nivelul de salarizare care era inechitabil ajungeau să aibă salarii mai mari decât primarii, nu mai vorbesc de secretarii de primărie care ajungeau la salarii de trei ori mai mari decât primarul. Am stabilit în etape până în o mie de locuitori, apoi până în trei mii de locuitori, între trei mii și cinci mii, cinci mii și zece mii, de aici încep deja orașele, se ajunge la peste 200.000 de mii de locuitori care este pragul maxim și bineînțeles deasupra tuturor este Primăria Generală a Capitalei. Salariul Primarului General va fi la nivel de ministru, exact cum a fost gândită și ordonanța de urgență dată acum doi ani și atunci este logic să fie aici pentru primarul general al Capitalei gestionează două milioane de locuitori și evident poate să aibă rangul de ministru”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

De asemenea, ministrul Muncii a mai declarat că discuțiile privind salariul minim pe economie pornesc de la un nivel pe peste 1.750 de lei, brut.

,,Noi avem trei trepte de salarizare se pornește de la această bază minimă de la 1.750 până la 4.000 de lei este prima treaptă unde de fapt sunt aproximativ 60% dintre bugetari, creșterile salariale aici vor fi cele mai mari, creșterile salariale aici vor fi cele mai mari pentru că încercăm să îi aducem cât mai aproape de salariul mediu și chiar să-l depășească. După care urmează treapta între 4.000 și 7.000 de lei, unde creșterile vor fi dar nu atât de mari ca în prima treaptă. Și treapta a treia cu peste 7.000 de lei, angajații de la sistemul bugetar care nu vor avea creșteri spectaculoase, ci vor fi aproape de înghețarea salariului până în 2020, dar chiar și aici vor fi creșteri măcar de 3%”, a completat Olguța Vasilescu.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/ministrul-muncii-salariul-minim-pe-economie-va-creste-la-1-750-de-lei-36345.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/ministrul-muncii-salariul-minim-pe-economie-va-creste-la-1-750-de-lei-36345-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv