Chiar dacă în Parlament PNL a mers pe linia USR, aliinduse cu aceștia împotriva încercărilor Guvernului de a modifica legislația penală prin OUG, au susţinut împreună moțiuni de cenzură și au protestat cu pancarte și banderole, în realitate impresia liberalilor despre aleșii USR este cu totul alta. În culise, PNL critică lipsa de experiență a aleșilor USR , glumind chiar pe seama necunoașterii procedurilor parlamentare.

„Sunt praf”

În ședința Senatului în care a fost respinsă OUG 13, la susținerea amendamentelor USR, senatorului George Dîrcă i s-a atras atenția că face o declarație politică, în loc să citească amendamentele pentru a fi votate punctual. Emoțiile primei luări de cuvânt l-au făcut pe Dîrcă să pronunțe „jumătățuri de măsură” și să adauge „citesc pe din afară”, lucru care a stârnit râsete și rumoare, inclusiv în grupul PNL. „Nici nu știu procedurile. Sunt praf”, a explicat, pentru EVZ, după aceea un senator PNL.

Atitudinea USR deranjează

Un alt parlamentar PNL a spus, pentru EVZ, că este deranjat de atitudinea celor de la USR. „Cum să vii și primul lucru pe care să-l faci, de exemplu, la Senat, să ceri câte o mașină pentru fiecare senator? Asta arată ce gândesc ei, că așa li se cuvine”, a explicat un parlamentar liberal, pentru EVZ.

Deși Nicușor Dan a negat atunci acuzațiile șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, el n-a reușit să-i convingă pe liberali. „Îl credeți pe Nicușor Dan pe bune? Uitați-vă la el că nu mai știe ce vorbește de azi pe mâine”, a precizat un senator PNL, pentru EVZ.

Și când vorbesc despre o alianță cu partidul lui Nicușor Dan, liberalii o fac cu zâmbetul pe buze. „Dacă vrea Grivei, facem și alianță”, a spus, pentru EVZ, un liberal din structurile de conducere ale PNL.

O nouă gafă marca USR

Consilierii USR din Sectorul 5 al Capitalei au vrut să ştie cum pot să-i reclame pe oamenii străzii care „deranjează bunul mers al vieții (aspecte ce țin de igienă, zgomot, gunoaie)”. Gestul USR a stârnit controverse în mediul online, internauţii reproşându-le consilierilor USR că în loc să caute soluţii pentru oamenii străzii, ei se gândesc doar la sancţionarea lor. Organizația USR Sector 5 a revenit cu scuze și a afirmat că „susține cauza” oamenilor străzii.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Chiar dacă în Parlament PNL a mers pe linia USR, aliinduse cu aceștia împotriva încercărilor Guvernului de a modifica legislația penală prin OUG, au susţinut împreună moțiuni de cenzură și au protestat cu pancarte și banderole, în realitate impresia liberalilor despre aleșii USR este cu totul alta. În culise,...

Preluat de la EVZ